13. Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışması – Nisan 2015

ALKEV Özel Ortaokulu olarak İstanbul ili genelinde düzenlediğimiz Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışmamızın bu seneki konuları 5 ve 6. sınıflar düzeyinde “Benim Adım Barış”, 7. ve 8. sınıflar düzeyinde “Düşüncelerimdeki Sonsuzluk”tu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ALKEV Özel Ortaokulu olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve “Küçük Çocuklar Büyük Düşünceler” sloganıyla bu yıl on üçüncüsünü düzenlediğimiz Özgün Düşünce ve Kompozisyon Yarışması ödül törenimizi 3 Nisan 2015 Cuma günü ALKEV Özel Okulları konferans salonunda gerçekleştirdik. Piyano, gitar, keman, flüt dinletileri, koromuzun söylediği parçalar, dereceye giren öğrencilerin yazılarıyla ödül törenimiz, duygu ve düşüncelerimizde güzel izler bıraktı.

İstanbul’un pek çok ortaokulundan yarışmaya katılan öğrencilerin yazılarını jüri üyeleri Figen Atalay, Doğan Yarıcı, Necdet Neydim inceledi ve değerlendirdi. 13. Özgün Düşünce Kompozisyon Yarışması’nda 5. ve 6. Sınıflar düzeyinde Özel Üsküdar SEV Ortaokulundan Defne CILIZ Nazan Moroğlu mansiyon ödülünü, Özel Çınar Ortaokulundan Şeyda Zülal ORHAN üçüncülük ödülünü, Özel Yakacık Balkanlar Ortaokulundan Güneş YILDIZ ikincilik ödülünü, Ata Ortaokulundan Zeynep Çağla Erdemir birincilik ödülünü kazandı. 7. ve 8. sınıflar düzeyinde ise Hisar Okullarından Sena KUTLUAY Ayşe Füsun Arıbaş mansiyon ödülünü, Özel ALEV Ortaokulundan Irmak ÖNEN üçüncülük ödülünü, ALKEV Özel Ortaokulundan Ezgi ENGİNDENİZ ikincilik ödülünü, Özel Darüşşafaka Ortaokulundan Ceyda YALÇIN birincilik ödülünü kazandı. Ödül kazanan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Biz de ALKEV Özel Ortaokulu olarak duygu ve düşüncelerini özgün biçimde ifade eden, geleceğimizin mimarları olacak değerli gençleri bir çatı altında buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduk.