Alternatif Enerji Projesi – Haziran 2014

ALKEV Özel Okulları 5. sınıf öğrencilerimiz alternatif enerji kaynaklarının Almanya ve Türkiye’deki kullanım durumunu; alternatif enerji kaynaklarını kullanarak oluşturdukları KİT’leri çalıştırarak ve Almancayı aktif kullanarak anlattılar. Ayrıca ilginç ve bir o kadar da eğlenceli deneyler yaparak sunum günü arkadaşlarına ve velilerine Almanca olarak sundular… “Alternatif Enerji” konusunda jeotermal-rüzgar-güneş-hidroelektrik temalarını kapsayan KİT’ler öğrenciler tarafından hazırlandı. Bu KİT’lerin çalışma prensipleri de projedeki öğrenciler tarafından Almanca olarak okulumuz öğrenci ve velilerine sunuldu. Ayrıca Almanya ve Türkiye’de bulunan yenilenebilir enerji santrallerinin istatistikleri çıkartılarak harita üzerinde Almanya’da eyalet ve Türkiye’de iller üzerinde gösterilerek Almanca olarak anlatıldı.