Robotik Takımı “ALKEV FRC” – Aralık 2015

ALKEV Özel Okulları robotik takımı “ALKEV FRC” Türkiye’de ilk defa düzenlenen FRC Yarışmasına katıldı ve lise hazırlık sınıfından 13 öğrencimizin yaptığı robot birçok jürinin takdirini alarak çeyrek finale kadar yükseldi.

Öğrencilerimizin ağzından FRC 2015 yarışması ve bu yarışmanın onlara kattıkları:
Aslında hepimiz robotiğin insanların işine yarayacak ev aletleri olduğunu zannediyorduk. Ama bu yarışmalar sayesinde hepimizin görüşü değişti. Robotic yarışmalarının aslında bizi geleceğin mühendisleri yaptığını, bizim girişimcilik yönümüzü geliştirdiğini öğrendik.

Ferdi Battal ve Serkan Aytaç Hocamız, bize sınıfta ilk defa FRC yarışmalarını anlattığında hepimiz çok heyecanlandık ve bu çalışma için adımızı yazdırdık. Çalışmalara başladığımız zamandan itibaren çok iyi bir takım olduk, birbirimizi destekledik ve robotumuzu tamamladık.

Yarışmalara kendimizi moral olarak hazırladığımız zaman tam anlamıyla hazırdık. Yarışmalara gittiğimiz ilk gün hepimiz çok heyecanlıydık çünkü ilk defa maça çıkacaktık ve ilk defa böyle bir ortamda bulunuyorduk. Diğer okullarla birlikte çok iyi bir gün geçirdik. Herkes birbirine yardım etti, eğlendik ve robotumuzun son eksiklerini tamamladık.

2. gün ilk maçımıza çıktık ve kazandık. 2. maçımızda diğer takım arkadaşlarımız bazı aksilikler yaşadı. 3 rakip robota karşı tek başımıza mücadele ettik, maalesef maçı kazanamadık. 3. maçımızda da çok güçlü ve deneyimli bir takımla karşı karşıya geldik, yine aynı takımda bulunduğumuz robotların bağlantısı kesildi ve tek başımıza kalarak kaybettik. Son günümüzde ise çeyrek finale kadar çıktık.

İlk tur maçları sonrasında öğrencilerimizin yaptığı robot, diğer okul öğrencileri, öğretmenleri ve jüriler tarafından “Balyoz” ve “Fındık Faresi” lakaplarını kazanarak çeyrek finale giden yolculukta tüm gözleri üzerine çekti ve ilgi odağı oldu.
İkinci tur maçlarında ALKEV FRC takımımız, Golden Horn (İtalyan lisesi) ve Eyüboğlu Okulları robot takımı ile aynı takımda mücadele ederek çeyrek finale kadar yükseldi.

Takım olarak kendimizi son gün çok şanslı hissediyorduk çünkü böyle bir yarışmaya katılma şansını elde ettik. Bu yarışma sayesinde çok şey öğrendik ve aslında bu yarışmanın dünya çapında ne kadar önemli bir yarışma olduğunu fark ettik. FRC’nin bize kattığı avantajları ve bilgileri her zaman ve her yerde kullanacağız.
ALKEV FRC Üyelerini bu harika performanslarından dolayı tüm öğrencileri kutluyoruz.