Sabahattin Ali’den İnsana Dair Öyküler – Aralık 2019

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığın ev sahipliğini yaptığı “Yaratıcı Okuma Atölye Dizisi”, 6. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla devam ediyor. Öğrencilerimiz, Yaratıcı Drama Eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde Türk edebiyatını toplumcu gerçekçi bir düzleme oturtan kendinden sonraki cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen Sabahattin Ali’nin yazdığı ‘’Üç Öykü’’  kitabının atölye çalışmasına katıldı.
Türkçe dersi kapsamında, ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi’nde yapılan eleştirel okuma etkinlikleri, Çiğdem Odabaşı’nın atölye çalışması ile etkileşimli bir boyut kazandı. Atölye çalışması, 1940’lar Türkiye’sinden gerçekçi kesitler sunan insani duyguların ön plana çıkarıldığı bir etkinlik çalışması oldu. Atölye çalışmamıza ev sahipliği yapan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığa, zengin anlatımı ve yaratıcı üslubu için Çiğdem Odabaşı’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.