7.Sınıflar Santralİstanbul Enerji Müzesi Gezisi – Ocak 2015

7. sınıf öğrencilerimizle İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul Enerji Müzesi’ne gezi düzenlenmiştir.

Enerji müzesinde öğrencilerimiz Silahtarağa Elektrik Santralı’nın 1913’te ve 1921’de inşa edilen ilk makine dairelerini ve yine İstanbul’un farklı semtlerine dağıtımının denetlendiği Kontrol Odasında ayrıntılı kumanda aygıtlarını inceleyerek gözlem fırsatı buldular. Bununla birlikte kendi elektrik enerjilerini üretebileceği, pil olabileceği, manyetik heykeller yapabileceği, termal kamerada kendi görüntüsünü görebileceği ve daha birçok deneyi gerçekleştirebileceği, tam 22 etkileşimli ünitenin yer aldığı, eğlence ile bilimin buluştuğu Enerji Oyun Alanında elektrik ve enerji konularının farkındalığına vardılar.

Yaşamımızdaki elektrik ünitesine merak uyandıracak bu gezi, öğrencilerimiz tarafından çok beğenilmiştir.