“Schülerworkshop” – Oktober 2015

Schülerworkshop 2015

Am 22.10. waren unsere Neuntklässler bei einem Musik-Workshop der Musikgruppe “Einshoch6” im Goethe-Institut. Das gemeinsame Singen und Musizieren mit der Band stand in dem Schülerworkshop im Vordergrund. Der Musik-Workshop wurde von einer didaktischen Fachkraft und drei Textern und Sängern der Band geleitet. Im ersten Teil des Workshops lernten sich Schüler und Band kennen. Danach wurde der Workshop-Song gemeinsam mit der Band erarbeitet und gesungen. Dazu wurde zuerst ein Teil aus dem Film des Bandtagebuchs der Deutschen Welle angeschaut. Im zweiten Teil wurden die Schüler selbst kreativ: Unter Anleitung der Musiker schrieben sie in Gruppenarbeit eigene Texte zu der Melodie des Songs. Im dritten Teil des Workshops wurde ein gemeinsamer Song geschrieben und gesungen und aufgeführt.

Öğrenci Worshop 2015

22 Ekim 2015 tarihinde 9. Sınıf öğrencilerimiz Goethe-Enstitüsünde gerçekleşen “Einshoch6” müzik grubun iki saatlik “Müzik workshop’una” katıldılar. Amaç “Einshoch6” grubuyla birlikte şarkı söylemek, şarkı sözleri yazmak ve müzik yapmaktı. “Müzik workshop’u” grubun şarkı sözü yazarı, şarkıcıları ve bir eğitmen tarafından yönetildi. Workshop’un ilk bölümünde tüm katılımcılarımızın grup üyeleri ile tanışması ön plandaydı. Ardından Workshop için hazırlanan parçanın metini üzerinde çalışıldı ve şarkı söylendi. Bunun için Alman Televizyonu Deutsche Welle de oynayan “Grubun günlüğü” adlı dizinin bir bölümü izlendi. Workshop’ un ikinci yarısında öğrenciler becerilerini sergilediler. Grup üyelerinin yönetiminde öğrenciler grup çalışmalarında şarkının melodisine uygun şarkı sözü yazdılar. Workshop’un üçüncü bölümünde ise ortak bir şarkı sözü yazıldı, şarkı söylendi ve birlikte sahnelendirildi.