Selim Demiren 3. Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması ve Bilim Şenliği – Mayıs 2019

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen “Selim Demiren Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması ve Bilim Şenliğ”’nin teması “Yapay Zeka” idi. İki ayrı bölümde gerçekleştirilen bilim şenliğinin ilk bölümünü alanında uzman akademisyen ve girişimcilerin, yapay zeka üzerine gerçekleştirdikleri sunum ve söyleşileri oluşturdu. Ardından ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ve yapay zeka alanında çalışmaları olan firmalar, stant ve atölye çalışmaları ile yapay zekanın kullanım alanları ve hayatımıza etkisine dair bilgilendirmelerde bulundular.

Bilim Şenliğinin bir diğer önemli ve değerli ayağını oluşturan Hazırlık Sınıfları Proje Sergisinde hazırlık sınıfı öğrencilerimizin proje hazırlık dersi içerisinde öğrendiklerini sonuca ulaştırıp, ürüne çevirdikleri ve sundukları birbirinden değerli 30 proje yer aldı. Araştırmaya ve güncel sorunlara çözüm üretmeye yönelik hazırlanan projeler jüriler tarafından değerlendirildi ve başarılı bulunan projelerin sahipleri ödüllendirildi.