Spor-Matematik-Teknoloji Projesi – Haziran 2016

Bu yıl sadece 2.sınıf öğrenci ile beraber yapılan Spor- Matematik-Teknoloji projesinde öğrencilerimiz, bu üç ana konu etrafında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiler.

Sabahları futbol, basketbol gibi sporların vuruş- atış tekniklerinin yanı sıra antreman teknikleri de öğrenen öğrenciler öğrendiklerini uygulama fırsatı buldular. Ayrıca  takımlar halinde langırt turnuvası düzenlediler. Tüm bu etkinliklerde ekip olma , işbirliği yapma, bedeninin farkında olma, beceri kapasitesinin farkında olma, oyun disiplinini anlama, empati ve saygı duyma gibi pek çok beceriyi eğlenerek öğrendiler.

Öğlenden sonraları hem matematik dersinde öğrendikleri konuları tekrar ettiler hem de teknoloji destekli Web 2.0 araçlarıyla öğrendiklerini pekiştirdiler. Kahoot ,Plickers ve Quizizz ile bilgilerini yarıştırdılar, LearningApps ile oyunlarla öğrendiklerini pekiştirdiler. Ayrıca DrawYourGame (DYG) ile kendi oyun haritalarını çizip hem kendi haritalarında oynadılar hem de  dünya ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Cuma günü öğrendiklerini aileleriyle paylaşan öğrencilerimiz, mutlu bir şekilde proje haftasını sonlandırdılar.