Tarihi Yazan Adam Cemal KUTAY “Atatürk Olmasaydı” Paneli – Kasım 2016

Bu On Kasım, Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun yetmiş sekizinci yılı…

ALKEV Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü konuşmak ve anlamak üzere “Atatürk Olmasaydı” paneli için bir araya geldi.

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi’nin önderliğinde moderatörlüğünü Sunucu-Yönetmen-Yazar Nur ONUR’un yaptığı söyleşide konuk, Cemal KUTAY’ın kızı İnci KUTAY’dı.

Cemal KUTAY’ın beş çocuğundan en küçüğü olan İnci KUTAY, tarih kitaplığına kazandırdığı yüz altmışın üzerinde telif eseri ile ünlü tarihçiyi anlattı. Doksan yedi yaşında hayata gözlerini kapatan KUTAY, tarihe tanıklık yapmış, hafızasına kaydettiği bilgileri ilerleyen yaşına rağmen eksiksiz aktarmış ender isimlerden biridir.

Nur ONUR, Cemal KUTAY’IN “Atatürk Olmasaydı” kitabından hareketle özellikle Milli Mücadele yıllarından bahsederken KUTAY’ın; “Atatürk çapındaki kişiler, tesadüflerin ürünü değildir. Milletlerin çilelerinin (hicranlarının), uğradığı haksızlıkların yarattığı hava içinden ulusal yapılarının niteliğine göre çıkarlar.” sözlerini hatırlattı.

Atatürk’ün ve dava arkadaşlarının milli mücadelesi anlatılırken salonda duygusal anlar yaşandı. Gençlere tarihi araştırmalarını, bol bol okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye eden ONUR,   geçmişini bilmeyen toplumların yok olmaya mahkûm olduğunu belirtti.

ALKEV Özel Okullarına vermiş oldukları değerli katkılardan dolayı İnci KUTAY’a ve Nur ONUR’a teşekkür ediyoruz.