Tarihin Mekânlarında Geçmişe Yolculuk – Ocak 2020

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Meydanı ve Gülhane Parkını ziyaret ettiler. Okulumuz Tarih Öğretmelerinden Kadir Asar, Coğrafya Öğretmenimiz Cengiz Yıldırım ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zeynep Çınar eşliğinde, Sultan II. Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra inşa ettirdiği ve üç kıtaya yayılan imparatorluk topraklarının yönetim, adalet, sanat ve eğitim merkezi olan Topkapı Sarayı’nı ziyaret edip, edinmeleri gereken bilgi ve kazanımları gezerek, görerek öğrendiler. Aynı zamanda tarihin en önemli meydanlarından, birçok olayın yaşandığı, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma birçok eserinde bulunduğu Sultan Ahmet Meydanı’nı yakından görme ve tanıma fırsatı buldular. Mekânlar üzerinden zamanda yolculuk yapan öğrencilerimiz son olarak da Osmanlı’da yeni bir dönemin başlangıcı olan Tanzimat Fermanı’nın ilan edildiği Gülhane Parkı’nda gezerken ve öğrenirken de keyifli anlar yaşadılar.