“TEOG’a Doğru Ailemden Beklentilerim” Paneli – Nisan 2016

8.Sınıf velilerimiz için, ALKEV Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerimiz tarafından sunulan “TEOG’a Doğru Ailemden Beklentilerim” konulu panelimizi,18 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdik.
Öğrencilerimiz velilerimizle; sınava nasıl hazırlandıklarını, yaşadıkları stres ve kaygıyla nasıl başa çıktıklarını, bu konuda ailelerinden olumlu ya da olumsuz ne gibi paylaşımları olduğunu, okul tercihlerini yaparken nelere dikkat ettiklerini, tercih etmek istedikleri okulların özelliklerini ve çocuklarının özelliklerini mutlaka tanımaları, kararda da mutlaka çocuklarının fikirlerine ağırlık vermeleri gerektiği vb.), sınav sonrasında kendilerini nasıl rahatlattıklarını ve tüm bu süreçte aileleriyle yaşadıkları deneyimleri paylaştılar. 8. Sınıf velilerimiz de geçen yıl sınav deneyimini yaşamış olan öğrencilerimizin ağzından aileler olarak nelere dikkat etmeleri gerektiğini duymuş oldular.