TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması – Mart 2018

Her yıl düzenlenen ve ulusal düzeyde lise öğrencilerinin katıldığı en prestijli araştırma projeleri yarışması olan “TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Bölge Finalleri”, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde gerçekleşti. 12 dalda 1000’den fazla proje arasından seçilen projelerin sergilendiği TÜBİTAK bölge sergisinde okulumuzu Emir Kalyoncu ve Zeynep Naz Süvari “Sosyal Medyada Mahremiyet Algısı Değişimininin X,Y ve Z Kuşakları Arasında Karşılaştırılması” adlı Sosyoloji projesi ile temsil etti. Sosyal medya ve mahremiyet gibi güncel bir konuyu işlemesi nedeniyle projemiz sergide oldukça dikkat çekmiştir. Öğrencilerimizin bu projesi, proje tabanlı öğrenmeye oldukça önem veren okulumuzda gelecekte proje yapacak öğrencilerin de ufuklarını açabilmeleri açısından önemli bir örnek teşkil etmiştir. Öğrencilerimiz dört gün süren sergi boyunca projelerini ziyaretçilere anlatmakla kalmayıp, diğer alanlarda yapılmış olan projeleri inceleme fırsatı bularak gelecek yıllardaki çalışmalarında onlara çok yardımcı olacak tecrübeler ve arkadaşlıklar kazandılar.