Türk-Alman Üniversitesi Tanıtım Konferansı – Ocak 2019

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak 15 Ocak Salı günü okulumuzda Türk-Alman Üniversitesi’ni ağırladık. Türkiye’deki Almanca eğitim veren liselerden mezun olan öğrencilere özel kontenjan ayıran Türk-Alman Üniversitesinin öğrencilerimize de sunmuş olduğu bu ayrıcalık, öğretim görevlisi Ayda Akbıçak tarafından detaylı olarak öğrencilere ve öğretmenlere anlatıldı. Üniversitenin iş birliği içinde olduğu 36 partner okul ve bu okulların öğrencilere sunduğu ayrıcalıklar konusuna da değinilmesi öğrenciler için oldukça bilgilendirici oldu.

Ayrıca üniversiteden gelen diğer öğretim görevlileri de kendi bölümleri hakkında bilgiler verirken birden fazla dil bilmenin mesleklerinde hangi ayrıcalıkları sağladığını ve öğrencilerimizin merak ettiği tüm soruları da cevaplamış oldular.