Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur ile “Çocuğum, Teknoloji ve Ben” ve “Geleceğin Meslekleri” – Aralık 2017

Çocuğum, Teknoloji ve Ben

Teknolojinin hızla geliştiği dünyaya ayak uydururken internet ve oyun bağımlılığı konusunda Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur eşliğinde “Çocuğum, Teknoloji ve Ben” başlıklı seminerimiz Ana, İlk ve Ortaokulumuzun katılımıyla 27 Aralık Çarşamba günü Bilişim Teknolojileri Bölümümüz tarafından gerçekleştirildi. Yavuz Samur, çocuğumuzun oyun ve internet bağımlısı olup olmadığını nasıl anlayabileceğimize ve böyle bir durumla karşılaştığımızda neler yapabileceğimize değinirken; ayrıca bir oyunu satın alırken çocuklarımızın yaş grubuna uygun olup olmadığına dair bazı önemli ipuçlarını bizlerle paylaştı.

Geleceğin Meslekleri

27 Aralık Çarşamba günü Bilişim Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen “Geleceğin Meslekleri” semineri 5, 6, ve 7. sınıflar ile Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur liderliğinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, gelecekteki mesleklerin neler olabileceğine dair bilgiler edinirken bu mesleklerde başarılı olabilmek için 21. yy becerilerine sahip olmanın önemini de kavramış oldular.
Tüketim yapmaktan ziyade üretime geçmeye, kendi oyunlarımızı, kendi teknolojimizi üretmeye, kodlamanın gelecek için önemine ve yaşam boyu öğrenen bireyler olarak kendimizi sürekli geliştirmemize dair birçok konuda bilgilendirilen öğrenciler etkinlik boyunca zihinlerinde yer edinen soruları da sorma fırsatı buldular.