Yunan Yazar Vassilis Papatheodorou – Kasım 2015

Yunan Yazar VASSİLİS PAPATHEODOROU, ALKEV Özel Okullarını ziyaret etti.

34.İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nın konuğu olarak İstanbul’a gelen Vassilis Papatheodorou, 12 Kasım 2015 tarihinde okulumuzda gerçekleşen söyleşide, ortaokul öğrencilerimizle Bir Pekin Ördeğinin Tam 15 Yıl 3 Ay Süren Yolculuğu hakkında sohbet etti.

Ortaöğrenimini Atina Alman Lisesi’nde tamamlayan yazar, İngilizce ve Almanca gerçekleşen söyleşide, bu kitabın çıkış noktası olan gerçek olaydan bahsedip, öğrencilere “Ördeği siz bulsaydınız ne yapardınız?” diye sordu. Öğrencilerin verdiği renkli yanıtlardan sonra yazar, “Elinizde olsa ördeği nereye gönderirdiniz?” diye sorarak devam etti. Yazarın yanında getirdiği görsellerle zenginleştirdiği sohbet, öğrencilerin katılımıyla oldukça keyifli geçti. İlk defa ülkesi Yunanistan dışında bir etkinliğe katıldığını belirten Vassilis Papatheodorou, dilin iletişim kurmaya bir engel olmadığını, anlatılan hikâyelerin ortak bir dil oluşturduğunu söyledi.