Anaokulu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması – Nisan 2015

Ulusal egemenliğimizi çocuk sevinci ile kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri kapsamında ilk olarak Dünyayı Gezen Balon gösterisini izledik.

Ardından Almanya’dan şenlik kutlamaları için ülkemize gelen minik konuklarımız ve değerli öğretmenlerini okulumuzda ağırlama mutluluğunu yaşadık.

22 Nisan günü ise, bayramın asıl sahipleri çocuklarımız için hazırlanan birbirinden eğlenceli istasyonlarda gönlümüzce eğlendik. Günün anlamına uygun 23 Nisan şarkımız, konuklarımızın söylediği, sözleri Nazım Hikmet’e ait ‘ Dünyayı çocuklara verelim’ ve kendilerinin bestelediği ve rap olarak seslendirdikleri ‘Çocuk Hakları’ şarkıları ve son olarak kırmızı grubun Müzik öğretmeni Cem Iştın liderliğinde sunduğu ritim gösterisi ile şenlik programı devam etti.

Demokratik yaşamda, alınan kararlara ortak olma, başka fikirlere saygı duyma, isteklerini ifade edebilme davranışları büyük önem taşır. Erken yaşlarda bu konuda tecrübeleri olan bireyler gelecekte, haklarını bilme ve savunma konusunda da farklılık göstereceklerdir. Bu nedenle gün sonunda; şenlik kapsamında en çok hoşumuza giden aktiviteleri oylarımızla belirledik. Gelecek yıl ki planlamalarımızda bu oylama sonuçları dikkate alınarak planlama yapılacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andığımız 23 Nisan şenlikleri, geleneksel olarak her yıl öğrencilerimize verilen çam fidanlarının dağıtılması ile son buldu.