Doğala Dönüş Projesi – Haziran 2015

Yediğimiz yemeklerden, giydiğimiz kıyafetlere, evimizde kullandığımız eşyaların yapıldığı malzemelere kadar hayatımıza giren kimyasalların canlılar üzerindeki zararlı etkileri ortaya çıktıkça 21.yy da doğal yaşam önemli bir ihtiyaç haline gelmeye başlamıştır.

O halde bizlerin; ekolojik yaşamın sürdürülebilmesi için yapabileceği çok şey varken neden duralım?

DOĞALA DÖNÜŞ projemizde öğrenciler;

• Bilgisayarda thinkercad programını kullanarak oluşturduğu tasarımların 3D yazıcılarda doğa dostu malzemelere basılmasını sağladılar,
  • Organik tarım çiftliğini ziyaret ettiler, organik tarımla ilgili çiftliğin sahibi olan Nazan Teyzeleriyle röportaj yaptılar,
  • Okulumuzun Fotosentez Bahçesi’nde küçük bir sera kurdular,
  • Günlük yaşamda kullanılan bazı temizlik malzemelerini ve kişisel bakım ürünlerini doğal malzemelerle hazırladılar ve öğrendikleri bu tarifleri velileriyle paylaştılar,
  • Atıklardan saksı tasarımı yapıp, içine istedikleri çiçekleri ektiler,
  • Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nden gelen eğitmen ile;  “Ben doğa için ne yapabilirim?” sohbet-film gösterimi, Ayakkabı kutusundan solucan kompostu yapımı, Bahçede kompost kurulumu, Atalık tohum sohbeti, Tohum dikimi ve tohum topu yapımı gibi etkinlikler yaptılar.

Bir hafta boyunca yaptıkları çalışmalarla doğal yaşamın tadına varan öğrencilerimiz edindikleri tecrübeleri ve ürünlerini karne günü velilerimizle paylaştılar.