Erlangen Öğrenci Değişim Programı Karşı Ziyareti – Eylül 2015

ALKEV Özel Anadolu Lisesi ve Erlangen W.I.R Okulu arasında gerçekleşen öğrenci değişim programı kapsamında 13.-21.09.2015 tarihleri arasında ALKEV’li öğrencilerimiz değişim programın ikinci ayağı olan İstanbul’da Erlangen’den gelen 11 öğrenciyi ağırladılar.

“Benim Hayatım- Senin Hayatın” adlı Proje konusu olan değişim programı kapsamında hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimiz partnerleri ile birlikte yoğun ve eğlenceli güzel bir haftayı hep birlikte geride biraktılar.

Okulda ki ilk günde okul müdürümüz Sayın Elif Durukan öğrencilere kısa bir konuşma yaptıktan sonra değişim programın anısına Türk ve Alman öğrencilere  hediyeleri taktim etmesi ile birlikte İstanbul’daki program start aldı.

Öğrencilerimiz ilk günden itibaren projeleri üzerlerinde çalışmalarına başladılar ve ardından Hoşdere’de bulunan Mercedes Benz Üretim tesislerinde Fabrika müdürü Sayın Dr. Martin Walz tarafından ağırlandılar.

Gündüz İstanbul’un çeşitli yerlerine düzenlenen gezi programında Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, Alman Çeşmesi, Kapalı Çarşı ve çevresi, Gülhane Parkı gezildi. Tabii ki de öğlen yemeğinde Alman öğrencilerimize değişik lezzetler tattırmak adına tarihi Sultan Ahmet köftecisinde mola verildi. Başka bir gün macera ormanı Forestanbul’da eğlenildi ve İstanbul için olamasa olmazı Boğaz turuna çıkıldı.

Program keyifli geçen bir barbekü partisi ile son buldu. Ancak bu W.I.R Okulu ve ALKEV Özel Lisesi arasındaki son değişim program olmayacak. Her iki okul değişim programın sürdürülmesi ve projelerde birlikte çalışmak üzere ALKEV Özel Anadolu Lisesi Müdürümüz Sayın Elif Durukan ve W.I.R Okulu müdürü Sayın Gerald Wölfel iki okul arasında bir kardeş okul sözleşmesi imzaladılar.