Kokosnuss ve Macera Arkadaşları Projesi – Haziran 2015

Çocukların okuma kültürüne katkıda bulunmak, kitaba olan ilgilerini artırmak, okuduğunu anlaması, yorumlaması, günlük yaşamla bağlantı kurması, yaratıcı düşünme becerisi kazanması amacıyla Almanya’nın en çok sevilen çocuk kitaplarından Kokosnuss Serisi’ni öğrencilerimizle okuduk. Kokosnuss Serisi öğrencilerimiz tarafından da çok sevildi. Proje haftasında “Kokosnuss ve Macera Arkadaşları” kitabından yola çıkarak yaratıcı okuma ve yazma çalışmaları yaptık. ALKEV Okulları Kütüphanesi’nde gerçekleşen etkinliklerde öğrencilerimiz, Kokosnuss kahramanlarının kartlarını hazırlarken Kokosnuss oyunu ve puzzle ile keyifli zaman geçirdiler. Kokosnuss Serisi’ni Türkiye’de yayımlayan abm Yayınevi’ni ziyaret ettik. Ziyarette matbaa başta olmak üzere birçok alanı gezdik ve bilgi dağarcığımızı geliştirdik. Son olarak da yaptığımız Kokosnuss kurabiyelerini ve diğer çalışmalarımızı, proje haftasının son gününde davetlilerle paylaştık.