Matematikten İyilik Doğar (Gutes Aus Mathe) – Haziran 2015

MATEMATİKTEN İYİLİK DOĞAR (GUTES AUS MATHE) projemizde 5-6-7-Lise hazırlık sınıfındaki öğrencilerimizle Çatalca Nesin Vakfı Çiftliği’nde çiftlik yaşamının keyfini sürerek hem çiftlik ürünlerinin doğallığından yararlandık  hem de çiftlikteki ürünlerin nasıl yapıldığını Nesin Vakfı çocukları ile işbirliği içinde öğrendik. Nesin Vakfı Çiftliğindeki 12 dönümlük bahçede kiraz ve erik fidanları diktik. Fasulye ve domates fidelerini ektik. Keçilerden süt sağımını öğrendik. Nesin Vakfı öğrencileriyle iletişimi güçlendirmek için piknik organizasyonu yaptık. Vakfın bahçesine bahçe satranç takımı kurarak mini turnuva düzenledik. Vakfın çitlerini bakım – onarımını ve boya faaliyetlerini gerçekleştirdik.

Kısacası matematik bilgi ve becerilerimizi kullanarak bizim kadar şanslı olmayan arkadaşlarımıza keyifli zaman geçirdik. Unutmayın Matematikten İyilik Doğar!