Eğitim Öğretim

anaokulu-egitim-ogretim-1Oyun; çocukların En Önemli Öğrenme Aracıdır. Oyun, çocukların çevresini keşfetmesine, öğrenmesine, duygu ve düşüncelerini ifade etmesine olanak sağlayan, aynı zamanda iletişim becerilerinin geliştiği doğal zamanlardır.

ALKEV Özel Anaokulu'nda eğitimin temelinde oyun önemli bir yer tutar. Çocukların, öğretmen ve arkadaşları ile duygu bağı kurduğu, sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve öz bakım becerilerinin gelişmesine olanak sağlayan, çağdaş eğitim yöntemleri ile desteklenmiş bir eğitim programı uygulanır.

Program alanında uzman; Türkçe ve anadil düzeyinde Almanca konuşan iki sınıf öğretmeninin rehberliğinde gerçekleştirilir. Tüm gün Almanca dil edinim programı, çocukların eğlenerek, deneyerek, keşfederek öğrenmelerine olanak sağlayacak nitelikte uygulanır.

Eğitim öğretim planlamalarında, bireysel farklılıkları destekleyerek geliştirmeyi hedef alan Düşünme Becerileri Eğitim Modeli uygulanmaktadır.

3-4, 4-5 yaş ve hazırlık gruplarından oluşan sınıflarımızda eğitim 08.15 ile 15.40 saatleri arasında devam eder.

anaokulu-egitim-ogretim-2