Eğitim Öğretim

Oyun; çocukların en önemli öğrenme aracıdır. Oyun, çocukların çevresini keşfetmesine, öğrenmesine, duygu ve düşüncelerini ifade etmesine olanak sağlayan, aynı zamanda iletişim becerilerinin geliştiği doğal zamanlardır.

ALKEV Özel Anaokulunda eğitimin temelinde oyun önemli bir yer tutar. Çocukların, öğretmen ve arkadaşları ile duygu bağı kurduğu, sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve öz bakım becerilerinin gelişmesine olanak sağlayan, çağdaş eğitim yöntemleri ile desteklenmiş bir eğitim programı uygulanır.

Program 3 yaş gruplarında alanında uzman; Türkçe ve anadil düzeyinde Almanca konuşan iki sınıf öğretmeninin rehberliğinde gerçekleştirilir. 4 yaş ve Hazırlık gruplarında ise her ikisi de Almanca konuşan iki sınıf öğretmeni eğitim faaliyetlerini yürütür. Tüm gün Almanca dil edinim programı, çocukların eğlenerek, deneyerek, keşfederek öğrenmelerine olanak sağlayacak ve bireysel farklılıkları destekleyecek nitelikte uygulanır.

Eğitim öğretim planlamalarında, bireysel farklılıkları destekleyerek geliştirmeyi hedef alan Düşünme Becerileri Eğitim Modeli uygulanmaktadır.

Okul eğitim saatleri pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe 08.15’den 15.45’e, cuma 08.15’den 14.25’e kadardır.