24 Nisan 2017 Pazartesi Paylaşımı “Bir Tüp Diş Macunuyla Kızına Ders Veren Bir Anne”

Bir Tüp Diş Macunuyla Kızına Ders Veren Bir Anne

Kızı geçtiğimiz yıl ortaokula başlamadan önce, Amy Gardner onu önündeki yıla hazırlamak için özel bir ihtimam gösterdi.

Anne-kız ikilisi küçük kızın okuldaki dolabını süslediler, ona yeni üniformalar aldılar ve okul malzemeleri alışverişi yaptılar. Ancak Amy’nin, yeni okuluna geçiş yapmadan bir gece önce kızına yaptırdığı şey, her şeyden çok daha önemliydi.

Amy kızının eline yeni bir diş macunu tüpü verdi ve kızından onu bir tabağın üstüne tamamen boşaltmasını istedi. Küçük kız bu sıra dışı işi bitirince, annesi bu kez ondan bütün diş macununu tüpün içine geri koymasını istedi. Kızı bunun imkansız olduğunu ve diş macununun bir daha asla eskisi gibi olamayacağını söylediğinde, Amy kızına nasıl bir cevap verdiğini şöyle anlatıyor:

“Bu diş macunu tabağını hayatının geri kalanında hatırlamalısın. Kelimelerinin yaşam gücü vardır unutma. Ortaokula başlarken kelimelerinin ne kadar büyük bir ağırlık taşıdığını görmek üzeresin. Kelimelerini başkalarının canını yakmak, küçük düşürmek, iftira etmek ve yaralamak için kullanma fırsatın olacak. Aynı zamanda kelimelerini başkalarını iyileştirmek, yüreklendirmek, iham vermek ve sevmek için de kullanma şansın olacak. Bazen yanlış seçim yapacaksın. Bu hafta içinde kendi kelimelerimi dikkatsizce kullandığım ve incinmeye sebep olduğum üç olay sayabilirim sana. Tıpkı bu diş macunu gibi kelimeler bir kez ağzından çıktığında onları geri alamazsın. Kelimelerini özenle kullan Breonna. Diğerleri kelimelerini yanlış kullandıklarında sen sözlerini koru. Her sabah, ağzından hayat veren kelimelerin çıkacağı sözü ver kendine. Bu akşam, ortaokulda hayat veren bir insan olacağın sözünü ver kendine. Nezaketi ve şefkatiyle bilinen biri ol. Hayatını, buna aşırı ihtiyaç duyan bir dünyaya hayat vermek için kullan. İyiliği seçtiğin için asla ama asla pişmanlık duymayacaksın.”

Kaynak: Popsugar