Uzaya Gidecek İlk Türk Genci ALKEV’de!

Adı Halil Kayıkçı… 20 yaşında, İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü’nde okuyor. Boş vakitlerinde babasının Dolapdere’deki cansız manken dükkânında çalışan Kayıkçı, Uzay’a çıkan ilk insanlardan ABD’li Buzz Aldrin öncülüğünde düzenlenen Axe Apollo Uzay Kampı’na katıldı ve kamptaki elemeleri başarıyla geçerek Uzay’a çıkmaya hak kazandı.

Genç astronot adayı, Lynx adlı mekikle Uzay’a çıkarak yerküreyi Uzay’dan izleyebilecek. Böylece Halil Kayıkçı’nın çocukluğundan beri kurduğu bir hayal gerçeğe dönüşecek. Onun Uzay’a ilgisi ilkokulda okurken başlamış. Arkadaşlarıyla bir araya gelir, uzayla ilgili ansiklopedileri karıştırırmış. İşte bu sebeple uzay mühendisliği okumaya karar vermiş. Hala bir öğrenci ancak hayali yakında gerçek olacak.

23 kişinin yer alacağı ve Kayıkçı’ nın tek Türk astronot adayı olarak katılacağı uzay seyahatinin 2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kayıkçı, havaalanına iniş yaptığı anda astronot unvanını resmen hak edecek. Ama onun merak ettiği başka bir şey daha var: “Uzay’ın derinliklerinden bakıldığında Dünya’nın ne kadar küçük göründüğü… Artık bu merakım da bitecek.”

DAHA FAZLASINI MERAK EDİYORSAN, HALİL KAYIKÇI SENİ KONFERANS SALONUNDA
BEKLİYOR OLACAK.