GIB – DP Nedir?

Okulumuzun lise bölümünde bu yıl “Adaylık Sürecini” başlattığımız ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında otorizasyon sürecinin tamamlanmasını hedeflediğimiz GIB (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureate) Diploma Programı İngilizce ve Almanca dilini destekleyen, IB merkezinin ve Alman hükümeti ile işbirliği çerçevesinde yürütülen IB-DP program türlerinden biridir. Uluslararası geçerliliği olan bu program 16 ile 19 yaşları arasındaki öğrencileri kapsamakta ve yalnızca 11. ve 12. sınıflarda uygulanmaktadır. Ancak hazırlık – 9. ve 10. sınıflar müfredatları çerçevesinde öğrenciler eğitim deneyimlerini genişletecek ve DP sürecine hazırlık çalışmalarında (dil eğitimi, yabancı dilde branş dersleri ve/veya uygulamaları vb.) bulunurlar.

DP program müfredatı akademik olarak zorlayıcı ve kendi içinde dengeli bir eğitim programıdır. Öğrencileri entelektüel, sosyal, duygusal ve fiziksel yönlerini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

Programın temel amacı araştıran, sorgulayan, dönüşümlü düşünen evrensellik bilincine sahip, çok dilli, güçlü, yetkin ve hayat boyu öğrenen bireyler yetiştirmektir.
Öğrenciler toplam üç çekirdek ders( Erkenntnistheorie, CAS ve Facharbeit) dışında altı ders grubundan oluşur. Öğrenciler seçmeleri gereken bu dersleri eğitimlerini yabancı dilde (Almanca veya İngilizce) alırlar.

GIB – DP Geçerliliği

GIB diploması diğer tüm ülkeler dışında Almanya, Avusturya, İsviçre ve Belçika olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerde toplamda 63 üniversitelerde kabul görmektedir. Aralarında dünyada önde gelen üniversitelerinde olduğu bu sayı her geçen gün artmaktadır. 12.sınıfın sonunda öğrenciler diplomaları ile birlikte üniversite geçişlerinde başvurularını okumak istedikleri bölümlere Kariyer Merkezimiz aracılığıyla doğrudan yaparlar.

ALKEV’de Başvuru ve Otorizasyon Süreci

Okulumuzun GIB otorizasyon süreci çerçevesinde yürütülen ön çalışmalar sonucunda “Adaylık Okul” statümüz Haziran 2016 tarihinde başlayacak olup, programımızda IB eğitimleri ve hazırlık çalıştayları devam etmektedir. Süreç sonucunda 2018-2019 eğitim öğretim yılında GIB-DP yetkilendirme gerçekleşecektir.