Seminerler

ALKEV Özel Okulları Rehberlik Birimi olarak; eğitim öğretim yılı boyunca gerek kendi psikolojik danışmanlarımızın düzenlediği gerekse dışardan uzmanların katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz veli seminerlerimiz her yıl farklı konularla devam etmektedir. Bu çalışmalarımıza katılım sağlandıkça, okul-veli iletişimi daha da güçlenmekte, dolaylı olarak da öğrencilerimizin gelişimlerine katkılarımız artmaktadır.

Ebeveyn-Çocuk Atölyesi

2016-2017 eğitim öğretim yılında velilerimiz ve öğrencilerimizin beraber katılabileceği Yaratıcılık ebeveyn-çocuk atölyesi Enis Aydın tarafından düzenlendi. Atölyeye yoğun ilgiden dolayı 2 farklı oturumda, 2.sınıflar için 28 Şubat 2017 ve 3. Sınıflar için 07 Mart 2017 tarihleri şeklinde gerçekleşti.

Atölyemizde velilerimiz öğrencilerimizle beraber farklı etkinlikler gerçekleştirerek yaratıcı düşünme imkânı bulurken, hazırladıkları ürünleri katılan diğer ailelerle paylaşma ve yaratıcı ürünler ortaya koymanın tadını çıkardılar. Velilerimiz ve öğrencilerimizle beraber keyifli zaman geçirmenin mutluluğunu hep beraber yaşadık.

“Çocuk Eğitiminde Sınırlar” Semineri

Çocuklara sorumluluk bilincini kazandırmak, çocuklar eğitiminde sınırın önemi, anlaşılır sınırlar koymak, olumlu sonuç almak için izlenecek yollar ve ebeveyn-çocuk ilişkisini güçlendirmek hakkında bilgilendirme yaptığımız “Çocuk Eğitiminde Sınırlar” konulu seminerimiz velilerimizin katılımıyla 03.11.2016 Perşembe günü, okulumuzun konferans salonunda rehber öğretmenimiz Deniz YAZGAN tarafından gerçekleştirildi.

“Çocuk Eğitiminde Sınırlar” Semineri – Kasım 2016

Çocuğun Gözüyle Dünya Konulu Veli Semineri (Anaokulu ve İlkokul 1-4. Sınıflar)

Çocuğunuzun gözünden dünyayı tanımak, aile içi iletişimin ve disiplinin önemini fark etmek, aile içinde yaşananların çocuk üzerindeki etkilerine daha yakından bakabilmek amacıyla; 27 Ekim 2015 Salı günü, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Aylin SÖZER ÇAPAN tarafından sunulan “Çocuğun Gözüyle Dünya’’ konulu seminerimiz veli katılımıyla gerçekleşti.

Çocuklarda Davranış Eğitimi

14.05.2015 tarihinde velilerimize yönelik yaptığımız seminerimiz okulumuz konferans salonunda psikolojik danışmanımız Doğan ÜNER tarafından sunuldu. Seminerde, çocuklarla iletişim yöntemleri, çocuklarda istenmeyen davranışları engelleme, çocukların duygularını anlama, bunlarla baş etme yöntemleri ve çocukların sınırlarını belirleme konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Anne-Çocuk İlişkisi

Annelik tutumları, annelerin çocuklarının hayatındaki rolü, çalışan annelerin yaşadıkları ve anneler ile çocuklarının ilişkisi hakkında bilgilendirme yaptığımız “Anne-Çocuk İlişkisi’’ konulu seminerimiz; 20/11/2015 Cuma günü, okulumuz Konferans Salonunda psikolojik danışmanımız Enis AYDIN tarafından gerçekleştirildi.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın