ALKEV ÖZEL ANADOLU LİSESİ

ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE HAYATA HAZIRLIYORUZ

Alman Liseliler geleneğinin sürdürüldüğü kurumumuzda öncelikli hedefimiz 5 yıl süren lise hayatları boyunca öğrencilerimizi çağın gerektirdiği en iyi şekilde hayata hazırlamaktır.

21. yy’ın iş dünyasına başarılı ve yetenekli bireyler yetiştirmek gibi çok önemli bir misyona sahip olan kurumumuzda öğrencilerimizin; hedef diller olan Almanca ve İngilizce’yi uluslararası standartlarda C1 seviyesinde kullanabilen, yurt içi ve yurt dışı üniversite yerleştirmelerinde yüksek başarı elde edebilen, sorgulayan, entelektüel, disiplinli, zamanı etkili ve verimli kullanabilen, sorumluluk sahibi, öz güvenli, üreten, gerektiğinde iyi bir takım oyuncusu gerektiğinde iyi bir lider olan, yetkin ve yeterli, çevresiyle iletişimi yüksek, sosyal sorumluluklarının bilincinde ve kendi kendini değerlendirebilen bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

ALMANCA KONUŞULAN ÜLKELERDE YÜKSEKÖĞRENİM GÖRME İMKÂNI

Öğrencilerimiz, üst düzey Almanca bilgisine sahip olduklarını gösteren “Deutsches Sprachdiplom der Kulturministerkonferenz” Alman Dil Diploması DSD-1 ve DSD-2 sayesinde başta Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görme imkânına sahip olacaklardır. DSD-1, B1/A2 ve DSD-2 C1/B2 seviyelerini kapsayan sınavları içermekte olup DSD-2 (C1/B2) sınavı öğrencilerin üniversite eğitimi için gerekli dil yeterliliğini ölçerek belgelendirir. Öğrencilerimizin bu sınavlarda başarı gösterebilmeleri adına hazırlık sınıfımızda haftada 24 saat, diğer sınıflarda ise 10’ar saat Almanca programı yürütülmekte olup ayrıca DSD sınavlarına hazırlık dersleri de gerçekleştirilmektedir. Ayrıca okulumuzda 2.yabancı dil olan İngilizce öğretimi de büyük bir önem taşımaktadır. Öğrencilerimiz, dünyada en çok bilinen ve geçerli olan Cambridge Üniversitesi Dil Yeterlilik Sınavlarına girerek ömür boyu geçerliliği olan KET(A2), PET(B1) ve FCE(B2) sertifikalarına sahip olabileceklerdir.

ULUSLARARASI KARİYER İÇİN TÜM ŞARTLARI HAZIRLIYORUZ!

Almanya’daki okullar ile her yıl öğrenci değişim programları yürütülmektedir. Partner okullar ile proje temelli olarak gerçekleştirilen değişim programlarıyla, Almanya ile canlı ve uzun vadeli ilişkiler kurarak öğretmen ve öğrencilerimizi kendi aralarında fikir alışverişine ve işbirliğine teşvik etmek hedeflenmektedir. Bu programların sunduğu geniş imkânlarla öğrencilerimiz, Almanya´da yükseköğrenim görme ve sonraki meslek yaşamlarında ihtiyaç duydukları yetkin ve yeterliliklerini artırarak uluslararası bir kariyerin temelini garanti etmiş olacaklardır.

BİLİMİN IŞIĞINDA PROJELER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ!

Müfredat programlarımız beceri temelli olarak yapılandırılmaktadır. Öğrencilerimiz için gerçek başarı hedefi, ulusal ve uluslararası projeler için ürünler ortaya çıkarmak, teknolojik donanımı son derece gelişmiş olan lisemizde bilimin ışığında projeler üretmektir.

Öğrencilerimiz; kendi öğrenme sorumluluğunun, davranışlarının sorumluluğunun, kendine ve çevresine karşı sorumluluklarının farkında olmalarını sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk görevleri ile projelere yönlendirilmektedir. Öğrencilerimizin, kendi kişisel gelişimleri doğrultusunda seminerlere, konferanslara katılım göstermeleri; sanatın ve sporun birçok dalında yetenekleri doğrultusunda gelişimleri sağlanarak kendi bireysel portfolyolarını oluşturmaları hedeflenmektedir.

Bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın