Kültürel Öğrenci Değişim Programı

Kültürel Öğrenci Değişim Programı: Sophienschule in Hannover

ALKEV Özel Anadolu Lisesi olarak amacımız, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, öğrencilerimize kültürel birlikteliği sağlayan değişim programlarıyla, Almanca bilgilerini pekiştirebilecekleri ve geliştirebilecekleri fırsatlar yaratmaktır. Bu amaçla, 2014 yılı itibariyle Hannover’de bulunan Sophienschule ile işbirliği yapılarak Hazırlık ve 9. sınıfları kapsayan bir değişim programı başlatılmıştır.

1897 yılında kurulan Sophienschule bir Gymnasium olup Hannover’deki en önde gelen, en eski ve köklü okullardan birisi olarak bilinmektedir. Toplam öğrenci sayısı bine ve toplam öğretmen sayısı 100 yakın olan Sophienschule, önceki yıllarda da farklı ülkelerden okullarla ortaklıklara sahiptir.

Okullar arası yönetim düzeyindeki uzun görüşmeler sonucunda, içeriği zengin ve özveriyle hazırlanmış, kültürler arası etkileşimi temel alan bir program geliştirilmiştir.

Programın ilk ayağı (Sophienschule ziyareti) her yıl mayıs-haziran aylarında gerçekleşir. Öğrencilerimiz misafir ailelerde konaklar ve gezi programı kapsamında Sophienschule’yi ziyaret ederek ders gözlemlerinin yanı sıra, kampüs içinde ve dışında proje çalışmalarına katılırlar. Sophienschule’den karşı ziyaret ise her yıl eyül-ekim aylarında gerçekleşir. Misafir öğrencilerimiz programa çerçevesinde eşleştirildikleri öğrencilerimizde konaklar ve Almanya’da başlatılan proje çalışması tamamlanır, ders gözlemlerine ve çeşitli etkinliklere katılım sağlarlar.

Programımızın Almanya ayağı eski Almanya başbakanının eşi sayın Doris Schröder-Köpf liderliğinde yürütülmektedir.