Kültürel Öğrenci Değişim Programı

Kültürel Öğrenci Değişim Programı: Sophienschule in Hannover

ALKEV Özel Anadolu Lisesi olarak amacımız, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, öğrencilerimize kültürel birlikteliği sağlayan değişim programlarıyla, Almanca dilini pekiştirebilecekleri ve geliştirebilecekleri fırsatlar yaratmaktır. Bu amaçla, 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle Hannover’de bulunan Sophienschule ile işbirliği yaparak Hazırlık ve 9. sınıfları kapsayan bir değişim programı başlattık.

1897 yılında kurulan Sophienschule bir Gymnasium olup Hannover’deki en önde gelen, en eski ve köklü okullardan birisidir. Toplam 920 öğrenciye ve 80 öğretmene sahip olan Sophienschule, önceki yıllarda farklı ülkelerden okullarla ortaklıklara sahiptir.

Yönetim düzeyindeki uzun görüşmeler sonucunda, içeriği zengin ve özveriyle hazırlanmış, kültürler arası etkileşimi temel alan bir program geliştirildi. Sophienschule’daki programımız 3 temel üzerine kurgulanmıştır. Bunlar ziyaret programımızın yanı sıra, Avrupa Birliği Komisyonunun kurduğu resmi paylaşım platformu e-Twinning’de kayıtlı proje çalışmaları ve program katılımcılarıyla okul düzeyinde paylaşımlarda bulunulan blog sayfaları.

Programımızın ilk ayağı (Sophienschule ziyareti) her yıl mayıs-haziran aylarında gerçekleşir. Öğrencilerimiz misafir ailelerde konaklar ve gezi programı kapsamında Sophienschule’yi ziyaret ederek kampüs içinde ve dışında proje çalışmalarına katılırlar. Sophienschule’den karşı ziyaret ise her yıl eyül-ekim aylarında gerçekleşir.

Programımızın Almanya ayağı eski Almanya başbakanının eşi sayın Doris Schröder-Köpf liderliğinde yürütülmektedir.