Yabancı Dil Öğretimi

ALKEV ÖZEL ANADOLU VE FEN LİSESİNDE YABANCI DİL EĞİTİM ÖĞRETİMİNİN KALBİ: “ALMANCA”

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde “Almanca” dili, yabancı dil eğitim öğretiminin kalbidir. Öğrencilerimize titizlikle hazırlanmış müfredat çerçevesinde Almanca dili etkili bir şekilde öğretilir.

Bir dili öğrenirken dilin tüm spesifik alanlarında (konuşma, yazma, okuma, dinleme) beceri ve bilgi kazanımının gerekliliğine önem verilen ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde, bu alanların her biri hem birbiriyle entegre hem de kendi içerisinde ayrı öğretim yöntemleri de kullanılarak öğrencilerin Almanca dilini özümsemesi sağlanır.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinin ayrıca dil felsefesi ve dil politikasına uygun olarak MEB gerekliliklerine de entegre edilmiş özel bir müfredatı bulunmaktadır.

Almanca dilini yeni öğrenen öğrencilerimize Lise Hazırlık Sınıfında yazma, okuma, konuşma, dinleme gibi temel becerilerin öğretimini gerçekleştiren uzman öğretmenlerle 24 ders saati yoğun bir eğitim verilir.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi, üniversiteye giden yolda, öğrencilerimizin belki de hayatlarını şekillendirecekleri Sprachdiplom (Alman Dil Diploması) DSD I ve DSD II sınavlarını uygulayan bir okuldur. Bu belge ile öğrencilerimiz Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerdeki üniversitelerde Türkiye’de kazandıkları bölümü okuyabilme imkânına sahip olacaklardır.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde Almanca öğretimi ezberden uzak, konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerini geliştirmeye odaklı ve yeni öğretim metotlarıyla desteklenen bir öğretimdir. Bu nedenle ALKEV Özel Anadolu Lisesinde Almanca öğretmek, sürekli kendini geliştiren, yeniliklere açık, kendini ifade edebilen ve en önemlisi ise tüm bunları öğrendikleri yabancı dil olan Almanca dilinde başarabilen gençler yetiştirmektir.

ALKEV ÖZEL ANADOLU VE FEN LİSESİNDE İNGİLİZCE ÖĞRETİMİ

Evrensel dil İngilizce, ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde zengin ve titiz bir çalışmayla oluşturulmuş müfredat çerçevesinde öğretilmektedir.

Lise Hazırlık Sınıfında yoğun Almanca öğretiminin yanı sıra yine yoğun ve etkili 7 ders saati İngilizce öğretimi yapılmaktadır.