Almanca Dil Politikası

İki kıtayı birbirine bağlayan içinde yaşadığımız bu şehirde 150 yıl önce Alman Lisesinin temelleri atıldığında hiç kuşku yok ki, yarınlar da düşünülmüştü. Bir anlamda onlarca kuşak yetiştiren Alman Lisesinden doğan, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı (ALKEV), sadece dil öğretmek ile kalmamış, sosyal hayatta da etkin bireyler yetiştirmiştir. Bu kapsamda ALKEV Özel Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenci sadece Almancayı konuşmak, yazmak ile kalmamakta, Alman ve Türk kültürünün birbiriyle etkileşim içinde oldukları bir eğitim sürecinden geçmektedir.

4 yıllık bir eğitimin ardından bireyler, Almancayı dinleyerek ve okuyarak anlayabilen, yazarak ve konuşarak kendini ifade edebilen bir seviyeye gelmektedir.

Lisemizin Almanca eğitimi “Alman Dil Diploması” üzerine temellendirilmiştir. Bireylerin üst düzey Almanca bilgisine sahip olduğunu gösteren “Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenez” sınavları B1 ve daha sonra C1 seviyesinde gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerimiz bunun yanında toplumda sosyal bireyler olarak yetişmekte, mezun olduğunda ise dil bilmenin getirdiği özgüven ile iletişimi güçlü, kendini her anlamda ifade edebilen, etkin ve analitik düşünebilenlerin arasında yer almaktadır.

Kısaca ALKEV’de Almanca öğrenmek, Almancayı yaşamak demektir.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın