Sprachdiplom (Alman Dil Diploması)

SPRACHDIPLOM “Almanya Kültür Bakanları Konferansı” Onaylı Alman Dil Diploması Nedir?
SPRACHDIPLOM “Almanya Kültür Bakanları Konferansı” Onaylı Alman Dil Diploması

Alman Dil Diploması öğrencilerimize Almanca öğrenim yapan üniversitelerin kapılarını açan, bu üniversitelerde okuyabilmek için dil yeterliliklerini ispatladıkları bir sınavdır.

Sınav her iki seviyede de 4 bölümden oluşur:
1. Yazınsal yeti
2. Okuduğunu anlama yetisi
3. Duyduğunu anlama yetisi
4. Sözel (Anlatımsal) yeti

Yukarıda bulunan dört bölüm de okulumuzdaki aday öğrencilerimize uygulanmaktadır.

1., 2. ve 3. bölümlerdeki sınav sonuçları Almanya’da değerlendirilmekte, 4. bölüm olan sözel yeti alanı ise Almanya’dan görevlendirilen sınav komisyonu başkanlığında ALKEV Özel Anadolu Lisesinde yapılmaktadır.

Öğrencilerimizi sınava nasıl hazırlıyoruz?

Öğrenciler sınavlarda başarı gösterebilmek için gerekli olan kelime hazinesi ve dilbilgisi kurallarını öğrenmeye ve uygulamaya Hazırlık Sınıfından itibaren başlarlar. Önce B1 ve daha sonra C1 seviyesinde sınavlar yapılır ve öğrenciler sınavlara büyük bir titizlikle hazırlanır. Sınavlara katılabilme kriteri olarak, öğrencilerden girecekleri sınav seviyesinde Almanca yeterliliğine sahip olmaları beklenmektedir. Almanca öğretmenleri Alman yetkililerle iş birliği içerisinde çalışarak ve meslek içi seminerlerle yetkilendirilerek aday öğrencilerimize danışmanlık hizmeti vermektedirler. Tüm sınıflarda Almanca öğreniminde kullanılan ders araç ve gereçleri Avrupa kuralları çerçevesinde öngörülen sınav seviyelerine uygun, aynı zamanda öğrencileri sınava hazırlayan kaynaklardan oluşmaktadır.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın