Atölyeler

“MAX ERNST” SERAMİK ATÖLYESİ

Seramik atölyesinde, öğrencilerin yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmak hedeflenir. 7000 yıldır kullanılan ve kültürümüzde önemli bir yeri olan kil yoğrulup plakalar hâlinde açılıp modelaj kalemleriyle şekillendirilerek öğrencilerin hayal güçleri doğrultusunda şekil bulur. Seramik ve heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; öğrencilerin bilek ve parmak kaslarının gelişmesinde, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde önemlidir. Üretilen heykeller, seramik fırınında pişirilir, sonra projeye göre boyanır. Öğrencilerin bireysel özellik, yetenek ve ilgileri doğrultusunda üretimde bulunmaları desteklenir; ulusal ve uluslararası sanatçılardan alınan ilhamla üretilen çalışmalar analiz edilir.

“ALBRECHT DÜRER” GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ

Atölyemiz, okulumuzun yaratıcılık kapısıdır. Yöresel dokularımızı, özgün tasarımlamalarımızla evrensel bakış açımızı katarak harmanladığımız, düşlerimizin sınırsızlığını hissederek hayata geçirebildiğimiz hayal odamızdır.

“FRANZ MARC” GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ

İlkokul öğrencilerimizin fiziki özelliklerine göre tasarlanmış atölyemizde, öğrencilerimizin zihinsel ve yaratıcı gelişimini destekleyecek, hayal gücünü kullanarak duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade edebilmelerini sağlayacak etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Geleneksel ve çağdaş tekniklerin öğretiminin yanı sıra ulusal ve uluslararası sanatçıları tanımaları, değer vermeleri ve sanat karşı duyarlı olmaları sağlanır.

DRAMA ATÖLYESİ

Drama, kişinin kendisini sözel ve bedensel ifade edebildiği alanlardan biridir. Bu da oyunlarla çocuklarımızla eğlenceli bir hâl alıyor. Hayal dünyamızın sınırsızlığını bize en doğru şekilde gösteriyor. Çocuklar, bu anlamda her zaman bizlere örnek olmaktadır.

MUTFAK ATÖLYESİ

Biri tarçınlı kurabiye mi pişiriyor, yoksa havuçlu kek mi? Mutfaktan gelen kokular ve kahkahalar… Mutfakta bir şeyler pişirmek hiç bu kadar pratik ve eğlenceli olmamıştı. Farklı tatları birleştirerek hazırladığımız yiyecekleri sunuma hazır hâle getirdikten sonra en güzeli de yeme kısmı. Pizzanın üzerinde ıspanak mı olurmuş? Ispanağı bu kadar seveceğim aklıma hiç gelmezdi. Beslenme alışkanlığımızı geliştirirken damağımızı da farklı tatları denemeye alıştırıyoruz. Çünkü biz Minik Gurmeleriz.

MAKER ATÖLYESİ

Maker atölyesi, öğrencilerimizin hayal güçlerini kuvvetlendirmek ve üretim konusundaki deneyimlerini arttırmak amacıyla kurulmuştur. Atölye; belirli dersler, kulüp ve kış okulu faaliyetlerinde kullanılmakla birlikte öğrencilerin boş zamanlarında öğretmenleri denetiminde öğrencilerimize açıktır. Atölye, teknoloji ile üretimi kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır. Atölye bünyesinde 3B yazıcılar, lazer kesim makinesi, robotik malzemeler, kalıp Makinesi, Arduino ve benzeri devre kartları gibi birçok farklı üretim ve projeyi destekleyen ekipman bulunmaktadır.

AHŞAP ATÖLYESİ

Ahşap atölyesi öğrencilerimizin hayal güçlerini kuvvetlendirmek ve üretim konusundaki deneyimlerini arttırmak amacıyla kurulmuştur.  Atölye; belirli dersler, kulüp ve kış okulu faaliyetlerinde kullanılmakla birlikte öğrencilerin boş zamanlarında öğretmenleri denetiminde tüm öğrencilerimize açıktır. Atölye, öğrencilerimizin el becerisini geliştirecek şekilde tasarlanmıştır. Atölyede ahşap torna, testere ve matkaplardan oluşan, toplamda 15 makine ile birçok el aleti bulunmaktadır

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın 2019 Lise Ön Kayıt Başvuru bilgileri için tıklayın