ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi

Kütüphanemiz, Sn. Bülent Eczacıbaşı ve Sn. Faruk Eczacıbaşı tarafından, anneleri Sn. Beyhan Eczacıbaşı anısına kurulmuştur.

16 Şubat 2011 tarihinde açılışı yapılan ALKEV Okulları Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi, akademik hayatın ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Kütüphanemiz, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir noktadır. Modern ve çağdaş bir eğitim kurumunun ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde, kütüphane standartlarına uygun olarak bir mimar tarafından tasarımı yapılmıştır. Nitelikli yayınlardan oluşan ve fonksiyonel bir yapıya sahip kütüphanemizde, ilköğretim ve lise dermesi ayrı bölümlerde yer almaktadır.

Anaokulu Kütüphanesi, kendi binası içerisinde olup, renkli bir dermeye sahiptir. Minderlerin bulunduğu masal köşesi ve prezentasyon alanı, boylara uygun mobilyalar, ses ve ışık sistemleri ile renklendirilmiştir. Bilgisayarlar, yazıcı, scanner, projeksiyon, panolar, sergilikler, görseller kütüphane donanımı arasında yer alır.

Güncel kitaplar, dergiler, belgesel ve çizgi film VCD/DVD’leri, referans kaynaklar, özellikle sosyal dersler ve fen-teknoloji dersleri öğretmenleri için derslerde kullanmak üzere yardımcı kaynaklar olarak kütüphanede yer almaktadır.