Tarihçe

Kütüphanemiz, 2010 yılında Sn. Bülent Eczacıbaşı ve Sn. Faruk Eczacıbaşı tarafından, anneleri Sn. Beyhan Eczacıbaşı anısına kurulmuştur. Beyhan Eczacıbaşı, 09 Ağustos 2004 yılında aramızdan ayrılmıştır. Beyhan Eczacıbaşı ve ailesi Türkiye’de eğitim projelerinin birçoğunda aktif yer alarak, gerek kuruculuğunu üstlenmiş gerekse yenilikçi katkılarını eksik etmemişlerdir.

Fransız devlet adamı Jules Ferry’nin, “Okul için her şeyi yapabilirsiniz, eğer okulun bir kitaplığı yoksa, hiçbir şey yapmamış olursunuz” sözü kütüphanelerin olmazsa olmaz bir yapı olduğunu göstermektedir. 16 Şubat 2011 tarihinde açılışı yapılan ALKEV Özel Okulları Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi, akademik hayatın ayrılmaz bir parçası olmuştur.

Kütüphanemiz, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir noktadır. Modern ve çağdaş bir eğitim kurumunun ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde, kütüphane standartlarına uygun olarak bir mimar tarafından tasarımı yapılmıştır. Nitelikli yayınlardan oluşan ve fonksiyonel bir yapıya sahip kütüphanemizde, anaokulu, ilköğretim ve lise dermesi ayrı bölümlerde yer almaktadır. Minderlerin bulunduğu masal köşesi ve prezantasyon alanı, boylara uygun mobilyalar, ses ve ışık sistemi bulunmaktadır. Bilgisayarlar, yazıcı, tarayıcı, projeksiyon, panolar, sergilikler, görseller kütüphane donanımı arasında yer alır.

Kütüphane hafta içi sabah 8.15-16.00 arası açık bulunmaktadır.

Kütüphanemizdeki kaynaklar, “Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları” esas alınarak, “Dewey Onlu Sınıflama Sistemi” ile düzenlenerek, açık raf sistemiyle hizmet vermektedir. Kullanıcılarımız, dijital ortama aktarılan kaynaklara, YORDAM Kütüphane Otomasyon Programından online erişim sağlayabilmektedir.