Laboratuvarlar

Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin önemi, ilkokuldan liseye kadar fen bilimleri derslerinde daha büyük bir önem kazanmaktadır. Laboratuvar çalışmalarıyla öğrencilerin fen bilimleri derslerinin temel ilkelerini keyif alarak öğrenmesi ve formüllere temas etmesi, bilimsel okuryazarlıklarının bilimsel çalışmalar ile desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Okulumuzda ilk ve ortaokulun kullandığı bir fen bilimleri laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvar 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında Kurucu Mütevellimiz ve Eski Vakıf Başkanımız Dr. M. Cengiz SEZEN tarafından yaptırılmıştır.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında açılan fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı vakfımızın Kurucu Mütevellilerinden Sayın Nükhet DEMİREN ve ailesi tarafından vakfımızın Kurucu Mütevellisi Selim DEMİREN anısına yaptırılmıştır. Öğrencilerimizin uzun süredir bilimsel çalışmalarını yürüttüğü bu laboratuvarlara 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında en son teknoloji ile donatılmış üç yeni fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı eklenmiştir. Fizik ve kimya laboratuvarı Kurucu Mütevellimiz ve Eski Vakıf Başkanımız Dr. M. Cengiz Sezen tarafından yaptırılmıştır.

ALKEV Özel Okullarında ilkokuldan liseye tüm öğrencilerimiz laboratuvarlarımızda ilgili branşlarda; bireysel deneyler ve grup deneyleri yapabilmekte, bilimsel proje çalışmalarını yürütebilmekte ve bu branşlarda kendilerini etkin bir şekilde geliştirebilmektedir.

Okulumuzun iMac ve PC Laboratuvarlarını tüm öğrencilerimiz sadece Bilgisayar dersi için değil, diğer branşlarda da alanlarında yetkin öğretmen kadromuz rehberliğinde etkin bir şekilde kullanmaktadırlar.