Lise Kütüphanesi

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Kütüphanesi

Lise Kütüphanesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılan yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.

Hızla değişen ve gelişen bir dünyada, bilgi çağında yaşıyoruz. Bu çağın özelliği; düşünen, soru soran, araştıran, pratik çözümler üreten, bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, ulaştığı bilgiyi kullanan, yeni bilgiler üretebilen insanlara ihtiyaç duymasıdır. Yani bilgi okuryazarı olmalarıdır. Bir sonraki aşama ise Yaşamboyu Öğrenme Becerilerine sahip bir dünya vatandaşı olmalarıdır.

ALKEV Okulları lise kütüphanesi olarak amacımız okul kütüphanesine uygun, ders programlarını destekleyen, öğrencinin araştırma ve okuma zevkine yönelik Türkçe, Almanca, İngilizce kitap, dergi, gazete, vb. türlü yeni ve bilimsel kaynaklarla öğrencilerimizin bilgi ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Haftada bir saat olarak planladığımız kütüphane dersinde Bilgi Okuryazarlığı, Bilimsel Araştırma ve Yazma, Akademik Dürüstlük ile ilgili bilgiler kütüphane ortamında uygulamalı olarak öğrencilere verilmektedir.

Ders saatlerinde kütüphane kullanımı sene başında öğretmenlerle birlikte oluşturduğumuz haftalık kütüphane kullanım programına uygun olarak yapılmaktadır.

Kitap fuarları, yazarlarla söyleşi, kütüphane ziyaretleri gibi sosyal faaliyetlerle kütüphane hizmetleri çeşitlendirilmektedir.

Kütüphanemizde Yordam Kütüphane Bilgi-Belge Otomasyon Programı kullanılmaktadır. Kütüphane kaynaklarımız Dewey Onlu Sınıflama Sistemine (Dewey Decimal Classification System) göre Yordam Otomasyon programı üzerinde, AACR2 referans alınarak, uluslararası standartlara uygun şekilde kataloglanmaktadır. Ödünç alma, iade etme, yayın araştırma / tarama gibi online kütüphane hizmetleri bu program aracılığıyla yapılmaktadır.

Okul kütüphanesi, okulun açık olduğu gün ve saatler arasında kesintisiz olarak hizmet vermektedir.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın 2019 Lise Ön Kayıt Başvuru bilgileri için tıklayın