Teknoloji

ALKEV’de Teknoloji

ALKEV Özel Okulları olarak benimsediğimiz “Anaokulundan Liseye Kodlama Eğitimi Kültürü”nü, anaokulu seviyesinde algoritmik düşünce dersleriyle başlayıp lise seviyesinde robotik projelerle sürdürmekteyiz.
Bu kapsamda müfredatımıza anaokulunda algoritma, ilkokulda algoritma ve kodlama (Scratch), ortaokulda kodlama ve lisede kodlama ve robotik entegre edilmiştir.

Amacımız, ALKEV Özel Okulları olarak üreten nesil oluşturma kültürünü anaokulundan liseye devam ettirmek ve bu süreçte öğrencilerimizin üretmelerini ve üretim yaparken teknolojinin tüm imkanlarını kullanmalarını sağlamak. Bu kapsamda okulumuzda robotik eğitimleri devam etmektedir.

İlkokulda Jr. FLL (First Lego League), ortaokulda FLL (First Lego League), lisede FRC (First Robotic Competition) takımlarımız bulunmaktadır.

Yazılım ve Donanım Altyapısı

ALKEV Özel Okulları olarak, yazılım ve bilgisayar donanımı konularında Microsoft, Apple ve Google firmalarının yazılım/donanım çözümleriyle çalışmaktayız. Okulumuzda 1 adet 21 kullanıcılı iMac Laboratuvarı bulunmaktadır. Bunlar dışında 135 adet Microsoft İşletim Sistemli bilgisayar idari ve eğitsel amaçlı olarak kullanımda olup, iPad Projemiz ile ilgili proje geliştiren personelimizde 21 adet Apple MacOSX İşletim Sistemli MacBook Pro bilgisayar bulunmaktadır. Yine iPad Projemiz dahilinde 25 adet iPad 4 Retina Ekranlı Apple iOS İşletim Sistemli tablet proje geliştiren personelimizin kullanımındadır. Proje dahlinde 25 adet iPad 4 Retina Ekranlı Apple iOS İşletim Sistemli tablet de tüm öğretmenlerimize müfredatlarımızda planladığımız şekilde açıktır.

Altyapımızda uygulama ve dosya sunucusu olarak kullanılan ve 7×24 hizmet veren 2 adet HP üretimi Microsoft Windows 2008 Sunucu ve bir adet MacOSX Mini Sunucu bulunmaktadır. Microsoft tabanlı sunucumuz üzerinde ALKEV E-Plan Otomasyonu, ALKEV Rezervasyon, ALKEV Envanter, Almanca Ders Gözlem, Etüt Kontrol ve ALKEV Bulut uygulamalarımız ile KurumNet Server uygulaması çalışmaktadır. MacOSX Server ise şimdilik sadece iMac, iPad ve MacBook Pro cihazlarımızın yedeklenmesi, güncellemelerinin cache edilmesi ve yönetilmesi amacıyla yapılandırılmıştır.

Akıllı Tahtalar ile Eğitim

Tüm sınıflarımızda SmartBoard 800 serisi çoklu dokunmatik algılayan akıllı tahtalar bulunmakta, iPad Projesi dahilinde 5. sınıflarda ayrıca Apple TV bulunmaktadır. Eğitim ve idari binalarımızın tamamında yüksek performans ve stabiliteye sahip hem 2.4 Ghz., hem de 5 Ghz’de yayın yapan Apple AirPort Extreme kablosuz erişim noktaları kullanılmaktadır.

Elektrik kesintilerine karşı her binamızda 40KvA ile 10KvA arasında değişen güçlere sahip 4 adet UPS bulunmaktadır.

Maker Atölyesi

“Tüketmekten Üretmeye Sürdürebilir Bir Eğitim Modeli” geliştirmek amacıyla devam eden çalışmalarımız okul içinde belirli alanların oluşturulmasını gerekli kıldı. 2015- 2016 eğitim döneminde açılan Maker Atölyesi, içinde proje üretmek için ayrılmış bir alandır. Ve bu projelerin içeriğine göre donanım yapısı değişmekte ve gelişmektedir.

Teknoloji

Maker Atölyesi; Lego Köşesi, Raspberry Pi Köşesi, 3D printer alanı, üretim alanı ve okuma dinlenme köşesi olarak 5 bölümde tasarlanmıştır.
Maker Atölyesi içinde Raspberry Pi eğitimleri, Arduino eğitimleri, Lego Robotik eğitimleri devam etmektedir.

Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın Kayıt Yenileme Randevu Sistemi için tıklayın