Yemek

Anaokulumuzda 09.00′da sabah kahvaltısı, 12.00′da öğlen yemeği ve 15.00′da ikindi kahvaltısı (meyve) verilmektedir. Çocukların değişik tat ve lezzetlerin farkına varmalarına ve tabaklarındaki yemeği bitirmelerine özen gösterilir. Sadece beslenme zamanı değil aynı zamanda, sofra kurallarının da öğrenildiği bu saat dilimlerinde, Almanca dil edinimi günlük rutin içinde devam eder.

İlkokul, ortaokul ve lisemizde de öğrencilerimizin besin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, açık büfe kahvaltı ve öğlen yemeği sunulmakta gün yine meyve saati ile son bulmaktadır.

Lisede yemekhaneyi kullanmayan öğrencilerimiz, lise kantininde okullarda satılacak gıda yönetmeliğine uygun şekilde okul mutfağımızda günlük olarak hazırlanan sandviç, kurabiye, her gün değişen öğle yemeği menüsü vb. ile yiyecekler sunulmaktadır.

Her ay düzenlenen yemek listesi; alanında uzman diyetisyenler kontrolünde, sağlık ve beslenme şartlarına uygun olarak hazırlanarak velilerimize gönderilmektedir. Yemek listelerinde her ay; Alman, İtalyan, Meksika, Çin gibi dünya mutfaklarının farklı yemeklerinden çocuklarımızın tatmalarına, salata ve sebze barı uygulaması ile sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılmasına özen gösterilmektedir.

Sardunya

01.09.2015 tarihinden itibaren ALKEV’de yemek hizmeti SARDUNYA tarafından verilmekte ve eskiden olduğu gibi üretim okulumuzda gerçekleşmektedir. 1976 yılından bu yana yalnızca gıda üretimi ve hizmeti alanında faaliyette bulunan firma, 2023 yılı itibarıyla 1.200’ün üzerinde iş yerinde, günde 220.000 kişiye yemek hizmeti vermektedir. SARDUNYA, uluslararası 5 yönetim sistemi entegre uygulayarak (ISO 9001 Kalite, ISO2200 Gıda Güvenliği, ISO 14001 Çevre, ISO 45001 İSG, TS 10002 Müşteri Memnuniyeti) ulusal ve uluslararası kalite standartlarını eksiksiz yerine getiren, sektörün öncü kuruluşlarından birisidir. Uyguladığı sistemlerin etkinliğini yine uluslararası standartlara (ISO 17020) göre akredite olmuş Hijyen Kalite Yönetim Departmanının denetimleriyle izleyerek sürekli gelişim esaslı yolculuğuna devam etmektedir.
Daha detaylı bilgi için: www.sardunya.com