Seminerler

ALKEV Özel Okulları Rehberlik Birimi olarak; eğitim öğretim yılı boyunca gerek kendi psikolojik danışmanlarımızın düzenlediği gerekse dışardan uzmanların katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz veli seminerlerimiz her yıl farklı konularla devam etmektedir. Bu çalışmalarımıza katılım sağlandıkça, okul-veli iletişimi daha da güçlenmekte, dolaylı olarak da öğrencilerimizin gelişimlerine katkılarımız artmaktadır.

“Değişirken Dönüşüyorum”

01.12.2016 tarihinde velilerimize yönelik yaptığımız seminerimiz okulumuz konferans salonunda psikolojik danışmanımız Doğan ÜNER tarafından sunuldu. Seminerde, insan davranışlarının nedenleri, insanların motivasyonları, ergenlik dönemi, ergenlik döneminin başlıca sorunları, çözüm yöntemleri ve ergenlerle sağlıklı iletişim konuları hakkında bilgilendirme yapıldı. Velilerimiz de çalışmaya aktif olarak katılım sağladılar.

8. Sınıflar Veli Semineri

Öncelikli olarak öğrencilerimizin ama aynı zamanda velilerimizin de içinden geçtiği bu zorlu sınav döneminde; çocuklarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek, onların içinde bulundukları durumu biraz daha iyi anlayabilmek ve sonrasında da onlara bu maratonda destek olabilmek amacıyla, 27.10.2015 Salı günü, okulumuz konferans salonunda; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Tamer ERGİN tarafından bir veli semineri düzenlendi.