Seminerler

ALKEV Özel Okulları Rehberlik Birimi olarak; eğitim öğretim yılı boyunca gerek kendi psikolojik danışmanlarımızın düzenlediği gerekse dışardan uzmanların katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz veli seminerlerimiz her yıl farklı konularla devam etmektedir. Bu çalışmalarımıza katılım sağlandıkça, okul-veli iletişimi daha da güçlenmekte, dolaylı olarak da öğrencilerimizin gelişimlerine katkılarımız artmaktadır.

“Okul Başarısında Ailenin Rolü” Veli Semineri

10 Ekim 2018 Çarşamba günü, ortaokul velilerimize yönelik olarak okulumuz rehber öğretmeni Rahime TAŞ ÇETİN tarafından “Okul Başarısında Ailenin Rolü” konulu veli seminerimizi gerçekleştirdik. Başarı, başarıya etki eden faktörler, aile tutumlarının çocuğun kişilik gelişimine dolayısıyla akademik performansına yansımaları üzerinde durduk. Ailenin; çocuğun akademik, sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek noktasındaki görev sorumluluklarını değerlendirdik. Okul aile iş birliği ve çocuklarımıza yönelik ortak dil ve tutumun önemine vurgu yaptığımız seminerimiz velilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

“Değişirken Dönüşüyorum”

01.12.2016 tarihinde velilerimize yönelik yaptığımız seminerimiz okulumuz konferans salonunda psikolojik danışmanımız Doğan ÜNER tarafından sunuldu. Seminerde, insan davranışlarının nedenleri, insanların motivasyonları, ergenlik dönemi, ergenlik döneminin başlıca sorunları, çözüm yöntemleri ve ergenlerle sağlıklı iletişim konuları hakkında bilgilendirme yapıldı. Velilerimiz de çalışmaya aktif olarak katılım sağladılar.

8. Sınıflar Veli Semineri

Öncelikli olarak öğrencilerimizin ama aynı zamanda velilerimizin de içinden geçtiği bu zorlu sınav döneminde; çocuklarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek, onların içinde bulundukları durumu biraz daha iyi anlayabilmek ve sonrasında da onlara bu maratonda destek olabilmek amacıyla, 27.10.2015 Salı günü, okulumuz konferans salonunda; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Tamer ERGİN tarafından bir veli semineri düzenlendi.

2018 Lise Kayıt Kabul bilgileri için tıklayın Kayıt Başvuru Formu için tıklayın