2023 Lise Kayıt Kabul

• Kurum yönetmelikleri çerçevesinde adayların yerleştirilme işlemlerine dâhil edilebilmesi için MEB tarafından yapılan 8.sınıf Merkezi Sınavına girmiş olma şartı aranır. Okulumuzun açıkladığı taban puan ve üzerinde puan almış̧ her aday öğrenci başvuruda bulunabilir.

• Öğrenci kayıtları, kayıt bölgesi şartı dışında resmî okullardaki şartlar esas alınmak, genellik ve eşitlik ilkelerine aykırı olmamak kaydıyla MSP (Merkezi Sınav Puanı) üstünlüğüne göre kontenjan dahilinde yapılır.

• * 8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı,
    * 7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı,
    * 6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı,

* Merkezi sınav Matematik neti,
    * Merkezi sınav Türkçe neti,
    * Merkezi sınav Fen Bilimleri neti,
    yüksek olan

Puan eşitliğinin devam etmesi durumunda yaşı küçük olan aday kayıt önceliğine sahip olur.