ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi

Google Meet – Canlı Buluşma

12 Haziran 2020 Cuma günü saat 20.00, 13 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 12.00, 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 15.00, 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 13.30, 14 Temmuz 2020 Salı günü saat 14.00’teki Lise Tanıtımına yönelik canlı buluşmalarımız için kontenjanımız dolmuştur. İlginiz için teşekkür ederiz.

KISACA BİZ

ALKEV (Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı) Özel Okulları, 1996 yılında İstanbul Alman Lisesi mezunları tarafından kuruldu. Bugün ALKEV Özel Okulları; ALKEV Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Türkiye’nin ilk ve tek Almanca hazırlık sınıfı bulunan Fen Lisesi ile öğrencilerini uluslararası programlar ışığında güçlü bir geleceğe hazırlayan bir kurumdur.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak biz, Alman Liseliler geleneğini sürdürmek ve misyonumuzu gerçekleştirmek için öğrencilerimizi; dünyaya ve çevreye duyarlı, eleştirel ve dönüşümlü düşünen, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, saygılı, disiplini içselleştirmiş, akademik ve sosyal becerilerini geliştirmeyi önemseyen, ana dilini ve hedef dilleri olan Almanca ve İngilizceyi Avrupa Dil Standartları’na göre kullanabilen, kendi geleceğini hazırlayan, yetkin bireyler olarak hayata hazırlar ve eğitim öğretim süreçlerimizi bu doğrultuda şekillendirerek sürekli geliştiririz. Bu misyon ışığında farklı dil öğretimi ihtiyaçlarıyla ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesine başlayan hazırlık sınıfı öğrencilerimiz için İngilizce ve Almanca ağırlıklı olacak şekilde dil alanında iki farklı hazırlık sınıfı alternatifi sunulmaktadır.

Biz yeşil bir doğa içinde, şehrin gürültüsünden uzakta, güvenli kampüsü ile öğrencilerimizin eğitim ve öğretim süreçlerini destekleyecek her türlü teknolojik ve kurumsal alt yapıya sahip bir okuluz.

DSD (Deutsches Sprachdiplom) GIB (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureate) YURT DIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIĞI
YABANCI DİLLER

ALKEV ÖĞRENCİ PROFİLİ

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA TEMELLİ ÇALIŞMALAR

Öğrencilerimiz proje temelli öğrenme etkinlikleri ve uygulama çalışmaları sayesinde; çevresine bilimsel bir gözle bakabilen, kendi yeteneklerinin farkına varıp yeni beceriler geliştirebilen ve merak ettiği konular hakkında doğru ve güncel bilgi edinebilen bireyler olarak yetişmektedirler. Öğrendikleri bilgi ve edindikleri becerileri hem ulusal hem de uluslararası etkinlik, faaliyet ve proje yarışmalarına katılım göstererek deneyimleme fırsatı bulmaktadırlar.

Projeler ve Etkinlikler için tıklayınız.
Başarı ve Ödüllerimiz için buradan ulaşabilirsiniz.
2019-2020 Hazırlık Sınıfları Selim Demiren Dijital Proje Sergisi için buraya tıklayınız.

KALICI ANLAMAYA YÖNELİK DERS TASARIMI (UbD)- FARKLILAŞTIRMA (UDL)

ALKEV Lisesinde öğrencilerimizin anlamalarına ve anladıklarını yaşantılarında kullanmalarına değer veriyoruz. Bu nedenle anlamaya odaklı öğretim tasarımı yaparak öğrencilerimizde derin ve kalıcı anlamayı sağlayacak ders tasarımları yapıyoruz. Planlama ve tasarım yaparken aynı zamanda her zaman bir “büyük fikre” bağlı kalarak, sistematik şekilde öğrencilerin dersi bitirdikten sonra kazanması gerekenleri önceden düşünüyor ve kurguluyoruz.

Akademik Programımız için tıklayınız.

YENİ NESİL ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Yeni Nesil Ölçme Değerlendirme

Öğrencilerimizin, uyguladığımız eğitim programına bağlı olarak güçlük çektiği alanları, zayıf yönlerini ve boşluklarını tespit ederek bunları gidererek onların tam ve kalıcı öğrenmelerini sağlamak adına uyguladığımız ölçme ve değerlendirme araçlarımızı hem güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yeniliyor hem de farklılıkları göz önünde bulundurarak çeşitlendiriyoruz. Böylece programlarımızın uygulama, izleme ve geliştirme süreçleriyle ilgili doğru ve etkin kararlar alabiliyor ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına doğru bir şekilde odaklanarak karşılanmasına yönelik kalıcı çözümler uygulayabiliyoruz. Bu noktada teknolojiyi ölçme ve değerlendirme süreçlerimizde etkin bir şekilde kullanarak öğretme ve öğrenme süreçlerinin yeniden tasarlanmasına uygun zemini oluşturabiliyoruz. Branş derslerinin birbirinden bağımsız bir yapıda var olmadığını ve birbirleriyle olan ilişkilerini disiplinler arası bir yapıda hazırladığımız sınav (Disiplinler Arası Sınav) ve proje çalışmalarıyla (Disiplinler Arası Proje) öğrenciye sunarak aradaki ilişkiyi kavramalarını ve bakış açılarının gelişmesine imkan sağlayarak benzer ilişkileri keşif yoluyla bulmalarını sağlıyoruz.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, Kariyer Danışmanlığı, Üniversite Hazırlık ve Yurt İçi Üniversite Danışmanlığı için bölümlere tıklayınız.

MEZUNLARIMIZ

Mezunlarımız

SOSYAL ETKİNLİK VE KULÜPLERİMİZ

Sosyal Etkinlik ve Kulüplerimiz

Okulumuzdaki etkili ve yoğun eğitim-öğretim programlarına ek olarak uygulanan kulüp çalışmalarımız ve sosyal etkinliklerimiz en az dersler kadar önemsenmektedir. Okulumuzdaki kulüp çalışmalarıyla öğrencilerimizin grup çalışmalarına katılmaları ve iletişim kurabilme yeteneklerini geliştirmelerinin yanı sıra kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, onları sosyal alanda desteklemek, yetenek ve yaratıcılıklarını geliştirmek, sorgulayan, düşünen, sorumluluk sahibi ve özgüvenli bireyler olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Kulüplerimiz

KULÜPLER VİDEO GALERİ