2020 Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Başlıyor

Türkiye Zeka Vakfı tarafından, özel ve resmi tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’na kayıtlar 12 Ekim 2020 tarihinde başladı. Kayıtlar 27 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecek olup isteyen tüm öğrenciler bireysel olarak yarışmaya katılabilirler. Şampiyonaya ait örnek sorulardan bulunduğu kitapçığı indirmek için tıklayınız.

Şampiyona “İlkokul (3-4. sınıflar)”, “Ortaokul (5-6-7-8. sınıflar)” ve “Lise (9-10-11-12. sınıflar)” olmak üzere üç farklı kategoride yapılmaktadır.

Yarışmanın tüm aşamaları internet üzerinde olacaktır.
İlk sınav olan il finalleri 28 Kasım 2020 Cumartesi günü saat 13:00 ve 14:30 arasında gerçekleştirilecektir.

Şampiyonanın amacı; öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmektir. Yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmaktır.

İlk ve Ortaokul için sorumlu öğretmenimiz Hakan Ataş olup sorusu olan katılımcılar [email protected] adresine e-posta gönderebilirler.

Lise için süreci Matematik Zümre Başkanı Derya Tan yürütmektedir. Detaylı bilgi için [email protected] adresinden kendisine ulaşılabilir.

Şampiyonaya katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şampiyona hakkında ayrıntılı bilgi için: https://sampiyona.tzv.org.tr/