MENÜ

Vakıf Başkanımız Dr. M. Cengiz Sezen’e Federal Almanya Liyakat Nişanı’nın Verilmesi

vakif-baskanimiz-dr-m-cengiz-sezene-liyakat-nisani-verilmesi

Almanya Federal Cumhuriyeti, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı (ALKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Cengiz Sezen’e liyakat nişanı verdi. Dr. Sezen’in Türk-Alman ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle verilen nişan, İstanbul’da düzenlenen bir törenle Almanya Cumhurbaşkanı Dr. Horst Köhler adına, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz tarafından takdim edildi.

Uzun yıllar Almanya’da sanayicilik yapan ve iki ülke ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunan ALKEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Cengiz Sezen’e, Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesine yaptığı katkılar nedeniyle Almanya tarafından liyakat nişanı verildi. Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Horst Köhler tarafından verilen nişanı, Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Dr. Horst Köhler’in imzası bulunan bir sertifikayla birlikte İstanbul’da düzenlenen bir törenle Dr. Sezen’e takdim etti.

Tarabya’daki Almanya Büyükelçiliği Yazlık Konutu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Büyükelçi Cuntz, Dr. Sezen’in Almanya’daki sanayi faaliyetlerine ve sosyal katkılarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“İş adamı olarak ortaya koyduğunuz başarının yanı sıra, sosyal ve toplumsal alandaki çalışmalarınızla uzun yıllardan beri Almanya ile Türkiye arasındaki bağları sivil toplum seviyesinde güçlendirmeniz ve geliştirmeniz beni çok etkiledi. Sizin, sadece geçmiş yıllarda Alman ve Türk ilişkileri için çalıştığınızı söylemek yetersiz gelir, çünkü siz bütün etkinliğinizi ortaya koyarak çalışmalarınızı Almanya’da ve Türkiye’de sürdürmeye devam ediyorsunuz.”

Büyükelçi Cuntz, Dr. Sezen’in Türkiye’deki faaliyetleri arasında, halen başkanlık görevini yürüttüğü ALKEV Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı’nın ve Okulu’nun kuruluşuna yaptığı katkılara ve Almanya Büyükelçiliği’nin öncülük ettiği Türk-Alman Ekonomisi Kültür Vakfı’na verdiği desteğe değindi.

Dr. M. Cengiz Sezen ise, Almanya’nın kendisini Liyakat Nişanına layık görmesinden gurur duyduğunu kaydetti. Almanca eğitimin önemine değinen Dr. Sezen şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın iki kültürü de tanıyarak yetişmeleri önem taşıyor. Bu şekilde yetişen çocuklar, gelecekte Türkiye’ye önemli katkılarda bulunacaklar. Ancak halen Alman kültürüyle eğitim veren okullara sadece ekonomik durumu iyi ailelerin çocukları devam edebiliyor. Bu tablonun değişmesi ve daha fazla çocuğumuzun bu imkânlardan yararlanabilmesi için iş dünyasının destek sağlamasını bekliyoruz.”