PASCH OKULLARI

“Okullar: Geleceğin ortakları” girişimini Almanya Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter Steinmeier hayata geçirdi. Bu girişimin amacı, en az 1.000 okuldan oluşan dünya çapında bir ağ kurmak ve böylece genç insanlarda modern Almanya’ya ve Alman toplumuna ilgi ve heyecan uyandırmaktır. Bu girişim, Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından koordine edilmekte ve Yurt Dışı Eğitim İşleri Merkezi, Goethe-Institut, Kültür Bakanları Konseyi’nin Pedagojik Değişim Hizmeti Birimi ve Alman Akademik Değişim Servisi tarafından uygulanmaktadır.

Pasch Okulları

Yurt dışındaki Alman okullarının ve Almanca Dil Diploması veren okulların ağı güçlendirilmekte ve genişletilmektedir. Bunu ötesinde ulusal eğitim sistemlerinde Almancayı yabancı dil olarak yerleştirmek için okullar arası işbirliği genişletilmektedir. Bizler, Almanya’ya canlı ve uzun vadeli bağlantılar kurmak ve öğretmen ve öğrencileri kendi aralarında açık fikir alışverişine ve işbirliğine teşvik etmek istiyoruz. Bu nedenle bu girişim, sunacağı geniş imkânlarla birçok okula destek verecektir.

Bu proje, ilave eğitim imkânlarıyla hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin kalıcı bir nitelik kazanmalarına katkıda bulunacaktır. Böylece girişim, genç insanların Almanya’da bir yükseköğrenim için ihtiyaç duydukları yeterliliklerini ve daha sonraki meslek yaşamlarındaki yeterliliklerini artıracaktır. Yurt dışındaki Alman okullarının ve proje okulların mezunlarına Almanya’da yükseköğrenim için verilen bursların sayısı iki katına çıkarılacak. Uluslararası Ödül Sahipleri programı, daha fazla yabancı öğrenciye Almanya’yı birkaç haftalığına şahsen yaşama imkânı sunmaktadır.