MENÜ

Sosyal Sorumluluk Projeleri

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan sosyal yardımlaşmanın önemine inanmakta ve bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz gönüllü faaliyetlerle sosyal, ekonomik ve çevresel bir fayda oluşturmaya gayret etmekteyiz.

Sosyal yardımlaşmanın ve bu doğrultuda oluşturulan toplumsal faydanın bir kurum kültürü olarak yaşatılmasını amaçladığımız ve bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizde toplum odaklı düşünme ve davranma becerilerini geliştirmeye çalıştığımız eğitim süreci içerisinde, ortaya koyduğumuz farklı projelerle hedeflerimizi hayata geçirmeye özen göstermekteyiz.

ANADOLU VE FEN LİSESİ-TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ (TİED) İŞ BİRLİĞİ 2021-22

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi-Türkiye İşitme Engelliler Derneği (TİED) ortaklığıyla 2021- 2022 eğitim-öğretim dönemi itibarıyla “Türk İşaret Dili Kullanan Sağır Çocuklar İçin İki dilli Okuma Gelişimi Uygulama Projesi”ni başlatarak sağır ve işitme engelli çocukların eğitimde yaşadıkları fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırabilmek amacıyla kurumumuz bünyesinde gönüllü olarak bir eylem hizmet çalışmasını gerçekleştirdik.

Projenin ilk basamağı olarak öğrencilerimiz “Türk İşaret Dili”nin öğretilmesi amacıyla okulumuz bünyesinde başlatılan “Türk İşaret Dili Eğitim Programı” modüllerini tamamlayarak TİED tarafından verilen dil belgelerini almaya hak kazandı ve almış oldukları Türk İşaret Dili eğitimiyle birlikte Türk İşaret Dilini konuşmaya ve sağır kültürünü öğrenmeye başladılar. İki dönem olarak verilen eğitim sonunda öğrencilerimiz, öncelikle kendilerine verilen dönem sonu projelerini başarıyla tamamlayarak sağır/işitme engelli çocuklarla bu projelerini paylaştılar.


Erimeyen Dondurma


Ağaçların Dostluğu


Dostum Bir Kedi


ENGELSİZ SEVGİ DOLU HİKÂYELER

Dönem sonu projesi olarak sağır ve işitme engelli çocuklar için özgün ve yaratıcı masal yazma çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz, bu masallarını Türk İşaret Diline çevirdiler ve “kolay erişilebilirlik” ilkesi doğrultusunda masalların özgün görselleme ve yeşil ekran kayıt çalışmalarını tamamlayarak hikâyelerin dijital platformda yayınlanabilmesini sağladılar.