TestDaF & TestAS

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi TestDaF ve TestAS sınav merkezidir.

TestDaF nedir?

TestDaF, Federal Almanya Cumhuriyeti’nde yüksek öğrenim görmek isteyen veya en azından dil düzeyini gösteren resmi bir belgeye ihtiyaç duyan Amanca öğrenenler için bir sınavdır.

TestDaF sınavı Hagen’deki TestDaF-Enstitüsü tarafından merkezi şekilde geliştirilip, değerlendirilip yaklaşık 80 ülkede lisanslı test merkezleri tarafından uygulanmaktadır. Tüm sınav katılımcıları aynı soruları almaktadır. Sınavlar eğitilmiş sınav kontrol uzmanları tarafından değerlendirilmektedir.

Detaylar için tıklayınız.

Web Sitesi için tıklayınız.

TestAS nedir?

TestAS, Almanya’daki üniversitelere başvurmak isteyen öğrenciler için tasarlanmış, Almanca ve İngilizce uygulanan bilgi ve değerlendirme testidir. Almanya’da lisans eğitimi için önemli olan bilişsel becerilerin kontrolünü sağlamaktadır (Üniversiteler testin Almanca yapılmasını tercih etmektedir.).

ALKEV Özel Okulları, 2021 yılının Kasım ayı itibarıyla TestAS Sınav Merkezi olmuştur. Türkiye’nin tüm bölgelerinden öğrencilerin kayıt yaptırarak okulumuzda bu sınava girmeleri mümkündür. Sınav ücretlidir; ücret, çevrim içi başvuru sırasında sınav merkezine yatırılmaktadır.

TestAS’ın sunduğu avantajlar nelerdir?

1. Yüksek Öğrenim Kurumu üniversite eğitimi için gerekli donanımlara sahip aday öğrencileri seçer.
  2. Katılımcılar, hedefledikleri lisans eğitiminin gerekliliklerini deneyimleyerek katıldıkları testten elde ettikleri sonuçla Almanya’daki eğitim süreçlerinde başarılı olup olamayacaklarını değerlendirme şansına sahip olurlar.

Alman üniversitelerinin web sitelerinden, yabancı öğrenci kabul şart ve gerekliliklerinin yazdığı bölümde hangi üniversitelerin TestAS’ı değerlendirmeye aldıklarını öğrenebilirsiniz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için ALKEV Yurt Dışı Eğitim Danışmanı Serap Resimcioğlu ve Tulû Derbi ile iletişime geçebilir.

Web Sitesi için tıklayınız.