ALKEV ÖZEL ANADOLU VE FEN LİSESİ

ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE HAYATA HAZIRLIYORUZ

Alman Liseliler geleneğinin sürdürüldüğü kurumumuzda öncelikli hedefimiz 5 yıl süren lise hayatları boyunca öğrencilerimizi çağın gerektirdiği en iyi şekilde hayata hazırlamaktır.

21. yy’ın iş dünyasına başarılı ve yetenekli bireyler yetiştirmek gibi çok önemli bir misyona sahip olan kurumumuzda öğrencilerimizin; hedef diller olan Almanca ve İngilizce’yi uluslararası standartlarda C1 seviyesinde kullanabilen, yurt içi ve yurt dışı üniversite yerleştirmelerinde yüksek başarı elde edebilen, sorgulayan, entelektüel, disiplinli, zamanı etkili ve verimli kullanabilen, sorumluluk sahibi, öz güvenli, üreten, gerektiğinde iyi bir takım oyuncusu gerektiğinde iyi bir lider olan, yetkin ve yeterli, çevresiyle iletişimi yüksek, sosyal sorumluluklarının bilincinde ve kendi kendini değerlendirebilen bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

ALMANCA KONUŞULAN ÜLKELERDE YÜKSEKÖĞRENİM GÖRME İMKÂNI

Öğrencilerimiz, okulumuzda sunulan farklı diploma seçenekleriyle başta Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görme imkânına sahip olacaklardır.

2018-2019 eğitim- öğretim yılı itibariyle ALKEV Özel Anadolu Lisesi bünyesinde GIB (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureate) Diploma Programı başlayacaktır. 1986 yılı Alman Hükümetine bağlı Kultusministerkonferenz (KMK) ile IB Merkezinin ortak kararıyla IB programlarının bir diğer uygulama türü olan GIB (Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureate) yürürlüğe girmiştir.

Okulumuzda, IB Diploma Programı derslerinden farklı olarak; dil derslerinden en az bir tanesi, tarih ve biyoloji (tercihe bağlı olarak bilgi kuramı) dersleri Almanca dilinde verilmektedir. GIB Diploma Programı, öğrencilerin entelektüel, sosyal, duygusal ve fiziksel yönlerini destekleyecek şekilde tasarlanmış olup, 11. ve 12. sınıflarda uygulanmaktadır. Bununla birlikte, hazırlık – 9. ve 10.sınıf müfredatları çerçevesinde öğrencilerin eğitim deneyimleri genişletilerek DP sürecine hazırlık çalışmalarında bulunulmaktadır. GIB diploması, çift dilli uluslararası bir diploma olmakla birlikte Almanya, Avusturya, İsviçre ve Belçika’da olmak üzere Almanca konuşulan yükseköğrenim kurumlarında kabul görmektedir. Diploma Programı öğrencileri, 12.sınıfın sonunda üniversiteye geçişlerinde YKS’ye girmeden diplomaları ile birlikte başvurularını okumak istedikleri bölümlere Yurt Dışı Üniversite Danışmanlığı birimimiz aracılığıyla doğrudan yaparlar.

“Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz” Alman Dil Diplomaları DSD I ve DSD II, Almanya tarafından hazırlanan ve okullarda uygulanan tek sınavla ölçülmekle birlikte, başta Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerde öğrencilerimizin yükseköğrenime başvuru esnasında gerekli dil yeterliliğini belgeleyen dil diplomalarıdır.

Bu doğrultuda, Hazırlık sınıfından 12. sınıfa kadar uygulanan yoğun ve kapsamlı Almanca müfredatımız, Avrupa dil çerçevesine uygun olarak tasarlanmış olup DSD sınavlarına hazırlık sürecini de içermektedir.

Okulumuzda 2.yabancı dil olan İngilizce öğretimi de büyük bir önem taşımaktadır. Öğrencilerimiz, dünyada en çok bilinen Cambridge Üniversitesi Dil Yeterlilik Sınavlarına girerek uluslararası düzeyde ömür boyu geçerliliği olan KET(A2), PET(B1) ve FCE(B2) sertifikalarına sahip olabileceklerdir.

ULUSLARARASI KARİYER İÇİN TÜM ŞARTLARI HAZIRLIYORUZ!

ULUSLARARASI KARİYER İÇİN TÜM ŞARTLARI HAZIRLIYORUZ

Almanya’daki okullar ile her yıl öğrenci değişim programları yürütülmektedir. Partner okullar ile proje temelli olarak gerçekleştirilen değişim programlarıyla, Almanya ile canlı ve uzun vadeli ilişkiler kurarak öğretmen ve öğrencilerimizi kendi aralarında fikir alışverişine ve iş birliğine teşvik etmek hedeflenmektedir. Bu programların sunduğu geniş imkânlarla öğrencilerimiz, Almanya´da yükseköğrenim görme ve sonraki meslek yaşamlarında ihtiyaç duydukları yetkin ve yeterliliklerini artırarak uluslararası bir kariyerin temelini garanti etmiş olacaklardır.

BİLİMİN IŞIĞINDA PROJELER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ!

Müfredat programlarımız beceri temelli olarak yapılandırılmaktadır. Öğrencilerimiz için gerçek başarı hedefi, ulusal ve uluslararası projeler için ürünler ortaya çıkarmak, teknolojik donanımı son derece gelişmiş olan lisemizde bilimin ışığında projeler üretmektir.

Öğrencilerimiz; kendi öğrenme sorumluluğunun, davranışlarının sorumluluğunun, kendine ve çevresine karşı sorumluluklarının farkında olmalarını sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk görevleri ile projelere yönlendirilmektedir. Öğrencilerimizin, kendi kişisel gelişimleri doğrultusunda seminerlere, konferanslara katılım göstermeleri; sanatın ve sporun birçok dalında yetenekleri doğrultusunda gelişimleri sağlanarak kendi bireysel portfolyolarını oluşturmaları hedeflenmektedir.

Aday Öğrenci Lise Başvuru Formu