Sağlık

Okulumuzda sağlık hizmetleri revir de görevli tam zamanlı okul hemşireleri tarafından yürütülmektedir. Okul revirimiz ilk yardım ve takip için yeterli donanıma sahiptir. Sağlık ekibimiz öğrencilerimizin fiziksel gelişiminin takibini, periyodik sağlık kontrollerini, kronik hastalığı bulunan öğrencilerimizin ilaç takibini yapmaktadır. Ayrıca salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak tedbirlere rehberlik etmekte, bulaşıcı hastalık durumunda süreci takip ederek gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır.

Öğrencilerin okul içinde hastalanması ya da kaza geçirmesi durumunda ilk yardım, sağlık ekibi tarafından yapılmakta ve gerektiğinde veli onayı ile en yakın hastaneye okul idaresi ve okul hemşiresi refakatinde sevk edilmektedir.

Bunlarla birlikte sağlık ekibimiz okulun hijyen koşullarını takip etmekte, öğrenci ve çalışanlarımıza okul sağlığı eğitimleri vermektedir.

Her öğrenci için “Sağlık Bilgi Formu” tutulmakta, ayrıca öğrencinin gün içerisinde sağlığıyla ilgili olumsuz bir durum yaşandığında (düşme, çarpma, ateşlenme vs.) güncel sağlık durumunun ayrıntıları iletişim platformu K12 Net üzerinden velilerimize iletilmektedir.