Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı olarak amacımız, öğrenci ve velilerimize yurt dışı üniversite başvuru süreci ile ilgili tüm işlemlerin en iyi kalitede hizmet sağlayarak zamanında gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Başvuru sürecini esasen öğrenci yönetir, ofis olarak hedefimiz öğrencilerimize en uygun alternatifleri sunarak kendisinin karar vermesini sağlamak; kayıt ve vize için gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanması konsunda yardımcı olmak, velinin talebi doğrultusunda yurt dışı üniversite başvuru sürecine destek sağlamaktır. Akademik ve ders dışı etkinlikler, yaz planları ve yaz okulu başvuruları, gerekli sınav takviminin hazırlanması, üniversite başvuru işlemleri ve üniversite seçimi destek verdiğimiz alanlar arasında yer almaktadır. Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ve Yurt İçi Üniversite Danışmanlığıyla yakın çalışarak öğrencilerimize mutlu ve başarılı olacakları en uygun üniversiteyi tespit etmeye çalışırız.

Velilerimiz ve öğrencilerimizle hem okul bünyesinde yaptığımız bire bir toplantılar, sunumlar, bilgilendirici çalıştaylar, her ay panomuzda ve elektronik posta ile paylaştığımız okul tanıtımlarıyla hem de okul dışındaki üniversite fuarları ve üniversite ziyaretleri yoluyla yurt dışı başvurularına ilişkin gerekli bilgileri paylaşırız.  Bunların yanı sıra okulumuzu yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen fuarlarda ve üniversite ziyaretlerinde temsil ederiz.

Bire bir görüşmeler ve üniversite başvuru süreçleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrencilerimiz bizden randevu alabilirler. Velilerimizin de görüşme için randevu almaları gerekmektedir. Üniversite başvuru süreci öğrenci odaklı bir süreç olmasına rağmen velilerimizin de bu konuda bilgilendirmeleri bizim için önem taşımaktadır. Genel ve detaylı bilgilendirme çeşitli sunumlarla yapılmaktadır bununla birlikte çocukları yurt dışında okumak isteyen 11 ve 12. sınıf velilerimizin yurt dışı eğitim danışmanlarımızla en az bir kez görüşmeleri uygun olacaktır.

FUARLARIMIZ

“Üniversite Yolunda” – 2. Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Fuarı – Mart 2024

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde düzenlenen Üniversite Yolunda – ALKEV 2024 2. Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Fuarı’nda öğrencilerimiz ve velilerimiz yurt dışında üniversite okumanın kapılarını araladılar. Almanya, Macaristan, Amerika ve İtalya’dan üniversite temsilcilerle buluştular. Ayrıca dil okulları ve değişim programları hakkında detaylı bilgi edindiler.

Fuar detayları ve görseller için tıklayınız.

“Üniversite Yolunda” – 1. Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Fuarı – Mart 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı tarafından ilk kez düzenlenen “Üniversite Yolunda” – Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer Fuarı 5 ve 6 Mart 2020 tarihlerinde ALKEV Anadolu ve Fen Lisesinde gerçekleştirildi.

11 ay süren hazırlıklar sonucunda açılan fuara partner okulumuz Frankfurt University Applied Sciences’ın yanı sıra RWTH Aachen, Fachhochschule Ravensburg Weingarten, Brandenburgische Technische Universität Cottbus Senftenberg, Ernst Abbe Hochschule Jena, Julius Maximillians Universität Würzburg, Universität Pottsdam, Altınbaş Üniversitesi, Universität zu Köln, Türk Alman Üniversitesi gibi yüksek öğrenim kurumları, DAAD-Alman Akademik Değişim Servisi, Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası gibi kurumlar, İngiltere ve Avusturalya’daki bazı üniversitelerin Türkiye’de temsilciliğini yürüten EDCON firması ve bazı İtalyan devlet üniversitelerinin Türkiye temsilcisi olan Firenze Eğitim, Goethe Enstitüsü, F+U Academy of Languages gibi dil okulları, Biltur, Edubucks, Kreativ ve YFU gibi eğitim danışmanlık ve değişim programları firmaları, Mercedes Benz ve Haribo gibi köklü Alman firmalarının yanı sıra HSBC bankası katılmıştır.
Daha önceden katılacağını bildirmiş olan partner okulumuz Fachhochschule Würzburg-Schweinfurt, Rheinische Friedrich Wilhelms Universität Bonn ve Michigan State University mücbir sebeplerden dolayı katılımlarını iptal etmişlerdir.
Fuarımıza öğrencilerimizin yanı sıra velilerimiz, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve Vefa Anadolu Lisesinden misafir öğrenciler de katılmışlardır.

Fuarın ilk günü ziyaretçilerimiz stantlarda bilgi almışlar, açılış töreninde DAAD Alman Akademik Değişim Servisi yetkilisi Murat Kemaloğlu’nun Almanya’da yüksek öğrenim konusunda verdiği bilgileri dinlemişlerdir. Sonrasında da ilgilenen öğrenciler için Firenze Eğitim’den Daniele Bruno İtalya’da yüksek öğrenime giriş şartları, tıp, mimarlık, mühendislik gibi bölümlerde okuma koşullarıyla ilgili bir seminer vermiştir.

Fuarın ikinci günü ise okulumuz öğrencileri önceden kayıt oldukları oturumlarda RWTH Aachen, Fachhochschule Ravensburg Weingarten, Brandenburgische Technische Universität Cottbus Senftenberg, Ernst Abbe Fachhochschule Jena, Türk Alman Üniversitesi, F+U Academy of Languages, EDCON tarafından verilen workshoplar ve örnek derslere katılım sağlamışlardır.

Yoğun geçen iki günün ardından 6 Mart 2020 Cuma günü öğleden sonra sona eren etkinliğin ikincisinin 2022 yılının bahar aylarında yapılacağı bilgisi katılımcı kurumlarla paylaşıldıktan sonra, kendilerinden bir sonraki fuarımıza katılım sözü alınmıştır.

Fuar detayları ve görseller için tıklayınız.

DUYURULARIMIZ

YURT DIŞI BAŞVURULARI VE BİLGİ LİNKLERİ

PARTNER ÜNİVERSİTELERİMİZ

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */