WDA Nedir?

WDA Nedir?WDA, “Weltverband Deutscher Auslandsschulen” Yurt Dışındaki Alman Okulları Birliğidir.

Birlik, 2003 yılında yurt dışındaki Alman okullarının birlikteliğini sağlamak ve yerel uzmanların bilgilerini birbirleriyle paylaşmaları amacıyla Berlin’de kurulmuştur.

2012 yılından beri Almanya devlet başkanı Joachim Gauck tarafından da desteklenen birliğin hedefi, eğitim ve öğretimi desteklemektir.

Kültür Bakanlığı ile ortak çalışan birlik üyelerini gerek kendi alanlarındaki işlerinde gerekse ortak hedeflere yönelik projelerinde desteklemektedir ve aynı zamanda Alman parlamentosunda üye okulların çıkarlarını da temsil etmektedir.

Görev alanları, amaçları:

• Üye okulların uluslararası tanınırlığını artırmak
  • Üye okulların kalitesinin artırılması
  • Ortak çalışmalar, organizasyonlar yapmak (Öğrenci ve öğretmen değişimi, farklı ülke ve Almanya’daki okulların arasında iletişimin yapılandırılması)
  • Gelişim hedefli çalışmaların organizasyonu
  • Ortak projelerin koordinasyonu
  • Uluslararası geçerliliği olan diplomalar konusunda yurtdışı Alman okullarının güçlendirilmesi

Web: www.auslandsschulnetz.de